avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună dimineața, In ce condiții trebuie dovedit ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună dimineața, In ce condiții trebuie dovedit agentului de ...

Bună dimineața,

In ce condiții trebuie dovedit agentului de politie motivul pentru care întru într-un oraș aflat în carantina?

Asta seară, a trebui sa vin împreună cu prietena mea la sora mea aflata într-un oraș ce este în carantina, deoarece din cauza muncii mâine trebuie sa fie prezenta acolo și trebuie sa stam cu nepoata mea pana vine de la munca. Am decis sa vin cu o seara înainte, sa nu ma trezesc cu noaptea în cap și sa rămân peste noapte la ea.

La intrare un oraș am prezentat declarațiile, completate și menționat că mergem pentru a avea grija de un copil, iar agentul nu a vrut sa ne permită întrarea în oraș, susținând ca trebuie sa ii dovedim ca facem acel lucru, lucru imposibil de făcut, însă nu vad de ce ar fi necesar atâta timp cat vorbim despre declarație pe proprie răspundere, care, după cum ii spune și titlul, e răspunderea mea dacă nu fac acel lucru, iar dacă sunt prins în oraș făcând altceva eu răspund.

Pe ce baza poate cere agentul sa ii fac dovada ca eu merg în oraș fix pentru ce e bifat în declarație?

I-am dat exemplu ca pe declarație se poate bifa inclusiv că merg pentru "itp, service sau alte lucruri pentru întreținerea mașinii" inclusiv spălarea acesteia, iar el a spus ca da, dacă merg sa spăl mașina trebuie sa ii prezint bon de la spălătorie. Și dacă merg la kaufland sa ii dau bonul de la casa.

Nu am găsit în legea 55 și nici în hotărârea de consiliu articol sa oblige la dovedirea ca eu merg sa fac un anumit lucru. Și chiar dacă as suna persoana sa confirme ca am grija de un copil, poate agentul zice ca am vorbit dinainte cu ea și dacă nu are chef tot nu ma lasă să întru.

Sa nu mai zic ca, agenții îți pun mana pe acte, și se prezintă la geamul mașinii fără mască, și cică sa evitam îmbolnăvirile.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2020
mariustz, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 20:22, 17 Noiembrie 2020

mariustz a scris:

In declarație sunt o grămadă de motive justificate, cum ar fi și îngrijirea unei proprietăți aflate acolo, dacă eu am apartament acolo, ori un teren, ori altceva, ce fac? Țin actele în mașină sa ii arat la agent? În baza la ce lege? Deoarece în lege spune ca se prezintă doar declarație pe propria răspundere, nu declarație și alte documente justificative cum vor agenții.

Poate confund, dar nu asta e ultimul model de declaratie ?
[ link extern ]

De aici am luat formularea: "Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități". E scris copilului, nu unui (oricare) copil.
latka, utilizator
Nu, aia e doar pentru circulatia pe timp de noapte, noi avem pentru localitate carantinata, este acesta: [ link extern ]
mariustz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul de la DSU: [ link extern ]

La 1 m-am lamurit, nu trebuie sa dau explicatii deloc, daca am declaratie se poate intra fara probleme. Daca ma opreste, eu printez si asta si le-o arat sa se spele cu ea pe cap.

Ma nedumereste punctul 2, intrebarea fiind daca am un apartament inchiriat si nu stau decat ocazional fara resedinta, iar raspunsul a fost "recomandam sa aveti contractul de inchiriere", iar din cate stiu eu reomandarea nu e obligatie, si automat nefiind obligatie nu ma poate intoarce inapoi, nu?

De punctul 3 nu mai zic, ca ma asigura ei ca agentii au masca dar eu am vreo 3 filmari de pe camera de bord cu agenti care stau cu tigarea in gura sau cu masca pe barbie.
mariustz, utilizator
In conditiile textului din declaratia pentru localitate carantinata (pe care n-o stiam, mea culpa) si a raspunsului primit, cel putin pct. 1, nu aveti vreun alt impediment de a intra in oras, daca aveti completata declaratia pe propria raspundere.

Restul, privind comportamentul agentului/agentilor constatatori, nu cred ca e neaparat o surpriza, am citit de curind despre unul dintre acestia, care in timpul serviciului sanctiona nepurtarea mastii, iar in restul timpului era inscris pe un grup de FB, care protesta impotriva.
Daca va opreste intr-un loc, incercati la alta intrare in oras, s-ar putea ca acolo sa aiba o alta parere...

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am și eu o întrebare și va mulțumesc anticipat ... AdelaDumitras AdelaDumitras Buna ziua,am și eu o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns.In data de 21.11.2020 la ora 23:30 soțul meu a plecat de acasa îndreptându-se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost pe bicicleta, pe drum de bicicleta, cand am ... Whyarewehere Whyarewehere Buna ziua, am fost pe bicicleta, pe drum de bicicleta, cand am ajuns in intersectie, a inceput traficul sa vina pe dreapta, m-am oprit, dar nu pe banda si ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi fac o spalatorie mobila. alexicb alexicb Buna ziua, doresc sa imi fac o spalatorie mobila, care vine la tine acasa sa iti spele masina. Nu o sa folosesc apa, o sa fie solutii care se sterg, adica nu ... (vezi toată discuția)