avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In ce conditii un dosar suspendat pe art.242 alin.1 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In ce conditii un dosar suspendat pe art.242 alin.1 cpc poate ...

In ce conditii un dosar suspendat pe art.242 alin.1 cpc poate fi redeschis?
Dupa ce nu mai exista motivul de suspendare

Pentru continuarea procesului, reclamantul trebuie sa indeplineasca obligatiile stabilite de instanta in sarcina sa si sa faca cerere de repunere pe rol a cauzei.

Daca dupa sase luni de la ultimul act de procedură îndeplinit de parți sau de instanta, reclamantul nu isi indeplineste obligatiile stabilite de instanta si nu formuleaza cerere de repunere pe rol a cauzei, cererea de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de retractare se perima de drept, chiar împotriva incapabililor, daca a rămas în nelucrare din motive imputabile partii.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva suspendare proces civil teisoara teisoara În temeiul art. 242 alin. 1 N.C.P.C. suspendă judecarea cauzei având ca obiect „pretenţii”, ..... acest lucru s-a produs in ... (vezi toată discuția)
Incheiere suspendare /proces - efecte ? termen repunere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat. Este vorba despre un proces de moștenire. Tatăl meu și cu frații lui au moștenit ... (vezi toată discuția)