Buna ziua.As vrea sa va expun problema cu care ma confrunt,poate imi puteti da cateva sfaturi.
Lucrez de un an jumatete la o firma dar in ultimele 2 luni nu ni s-a dat salariul cuvenit.In luna noiembrie ne-au pus sa ne dam demisia pt a ne trece pe o alta firma dar la care este acelasi administrator dar nu ni s-au platit nici salariul(pe luna octombrie) nici zilele de concediu ramase .Noul contract a intrat in vigoare pe 1 noiembrie dar nici salariul care trebuia sa intre pe 20 decembrie nu ni s-a dat nici pana in ziua de astazi.
As dori sa intreb:Sa imi dau demisia fara preavizul de 15 zile avand in vedere nerespectarea contractului de munca,dar nu stiu daca acest lucru obliga angajatorul sa imi dea cele 2 salarii sau sa depun o plangere la Itm in care sa expun situatia mea?
Multumesc anticipat.
1. Incercati o sesizare la ITM pentru a verifica si a descalci itele.
2. Apoi spuneti-ne si noua ce raspuns ati primit pentru a va spune ce sa faceti in continuare.
Neplata salariului la data prevazuta in contract poate constitui motiv de incetarea a c.i.m. prin demisie fara preaviz (art.79 alin.8 C.mun.).
Pentru recuperarea drepturilor salariale restante mai aveti si posibilitatea de a va adresa instantei de judecata, in afara ITM-ului.
Demisie fara preaviz
kinga23
Buna...am o problema si as vrea daca se poate sa imi dati cateva raspunsuri care sa ma lamureasca..
Vreau sa-mi spuneti daca se poate cumva sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)