avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Părinții mei dețin un apartament pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Părinții mei dețin un apartament pe care la înțelegere ...

Bună seara. Părinții mei dețin un apartament pe care la înțelegere cu fratele meu îl voi moșteniri eu. Acum copilul meu trebuie sa rezolve o disputa legala cu tatăl sau și eu as vrea sa l ajut. Pt ca tatăl lui care s a recăsătorit în urma cu un an vrea sa l dea afara din casa sau sa i dea 40mii euro și ii lasă casa care este proprietatea exclusiv a lui. Cum as putea sa închei niște acte în asa fel încât doar copilul meu și viitorii lui copii sa aibă dreptul la casa pe care va plății banii tatălui lui eu și familia meu ajutându-l cu casa cae poate fii vândută sau ipotecat la banca pt suma ce urmează sa o plătească tatălui. Îmi cer scuze poate n am fost clara dar sunt într o situație nu tocmai bună. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:47, 22 Noiembrie 2020
Da asa as vrea sa i facă copilului meu acte părinții mei și el sa gireze cu casa pt cei 40 mii. Eu în același timp sa dau o declarație notariala ca renunț pt viitor la orice drept la moștenire în favoarea fratelui meu.
Nu as vrea sa plictisesc, va mulțumesc mult pentru răspunsuri avem nevoie de un avocat care sa ne sfătuiască bine ce sa facem și eventual sa fie prezent la toate tranzacțiile.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratia aia pe care vreti sa o dati, nu are nicio valoare. Nu puteti renunta la o mostenire nedeschisa inca. Declaratia are sens si rost, abia dupa decesul părinților.. Pactul asupra unor moșteniri viitoare, e nul de drept
Copilul, daca itsi permite un credit, sa "cumpere" cu credit casa de la parintii dvs si cu banii aia sa ii dea tatalui lui.
Asta daca v-ati gandit f bine daca e indicat sa ii dati casa parintilor, copilului dvs.
In situatia dvs, ar fi bine sa mergeti la un avocat sa va sfatuiti, sa va explice..etc

Ps nu mai postati mesaje consecutive. Aveti buton pe care scrie modifica, apasati pe el si completați.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune adimanea adimanea Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Este vorba de o familie sot, sotie si doi copii casatoriti. Unul dintre copii are la randul lui un copil, deci un ... (vezi toată discuția)
Procura asigurare parte din casa parinteasca mia55 mia55 Buna ziua, Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)