avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata CAS pentru PFI?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata CAS pentru PFI?

Buna ziua,Am o intrebare referitoare la plata CAS pentru PFI.Sunt in primul an de activitate ca PFI(februarie 2020)si doresc sa aflu daca trebuie sa platesc contributia CAS de 25% in acest an (venitul brut lunar este peste salariul minim)
Multumesc pentru raspuns!.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 21 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Daca venitul net al pfi pentru 2020 (adica total venituri incasate - cheltuieli deductibile platite) va fi peste plafonul celor 11 luni x valoarea salariului minim brut pe economie, cand veti depune la anul declaratia unica pentru inchiderea anului 2020, va trebui sa completati si sa platiti si pentru contributiile sociale de pensie si sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu cim cu venituri si dintr-o activitate independenta Constantin2021 Constantin2021 Buna ziua, Un angajat cu CIM care are venituri si dintr-o activitate independenta (agent de asigurari) are obligatia sa plateasca, pe langa impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Lichidare pfa popaica popaica Intentionez inchiderea pfa-ului în cursul lunii februarie 2020 când voi încasa ultima factura. La un venit net de 16000 ce taxe trebuie să plătesc? ... (vezi toată discuția)
Cas si cass pe i i djtudor djtudor sunt salariat la o firma de mai multi ani, iar anul trecut am lucrat in paralel 8 luni pe Intr Indiv. Tocmai imi completez declaratia unica si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)