avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! Parcarea unui supermarket ( proprietate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! Parcarea unui supermarket ( proprietate privata , ...

Buna ziua !

Parcarea unui supermarket ( proprietate privata , nu domeniu public) , este ocupata constant de vecinii din jur . Clientii trec , nu gasesc loc si pleaca . Am pus pancarte la intrarea in parcare, le-am mentionat ca au voie sa parcheze doar noaptea , nu e bine, folosesc parcarea abuziv zi si noapte . Din cate am inteles, politia locala nu are nicio putere fiind vorba de proprietate privata . Care sunt posibilitatile sa putem rezolva aceasta problema ?
Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:23, 22 Noiembrie 2020
Este drum public, chemati politia rutiera.
Oug 195/2002
Articolul 6
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
...........................
14. drum public - orice cale de comunicație terestra, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulației publice; drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile;

O speta in acest sens:
"Curtea apreciaza ca in cauza este indeplinita latura obiectiva a infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, prevazuta la art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Pentru aceste considerente se va dispune condamnarea inculpatului la o pedeapsa de 6 luni, cu retinerea art. 74 a-c, 76 d Cod penal. La individualizarea judiciara a pedepsei instanta de recurs va retine in favoarea inculpatului circumstantele atenuante si va reduce pedeapsa potrivit art.76 sub minimul special. In baza art. 71 Cod penal va interzice inculpatului exercitiul drepturilor civile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal. In baza art. 81 Cod penal se va dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni. In baza art. 83 Cod penal atrage atentia inculpatului asupra cauzelor ce atrag revocarea suspendarii executarii pedepsei."
[ link extern ]

Sau, daca va refuza politia, introduceti un nou text pe panourile de avertizare, precum ca stationarea nejustificata mai mult de 2 ore in intervalul orar a-b duce la blocarea autoturismului respectiv. Cumparati-va astfel de dispozitive.

practic, va trebuie un sistem de acces control ca la subsolurile mall-urilor. politia va veni sa-i amendeze pe cei semnalati de dvs., dar veti isca discutii fara sfarsit
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat sergiuconstantin sergiuconstantin buna ziua,intrebarea mea este...dupa cat timp pot da examen de redobandire a permisul de conducere,in acest caz...( În temeiul art. 33 lit. a) şi lit.) b din ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - infractiune cod rutier, solutie permis de conducere Xpertul Xpertul Solutie: În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 cu aplic. art.74 alin.1 lit.a, art.76 alin.1 lit.e Cod penal şi cu aplic. art.3201 Cod procedură ... (vezi toată discuția)
Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)