avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am următoarea nelămurire, tatăl meu are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am următoarea nelămurire, tatăl meu are o datorie ...

Bună ziua,

Am următoarea nelămurire, tatăl meu are o datorie foarte mare la bancă pe care nu a putut sa o plătească și de aceea a pierdut apartamentul și nu mai deține nimic. In momentul de față are popriri din salariu. In ce condiții pot evita moștenirea acestor datorii? Înțeleg că pot iniția o cerere de renunțare la moștenire (deși nu am ce sa moștenesc) dar nu am înțeles exact ce însemna renunțare frauduloasa la moștenire. Menționez ca sunt singura moștenitoare iar părinții mei sunt divorțați.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:50, 23 Noiembrie 2020
Dapa ce va deceda veti putea da acea declarație la notar.
dar nu am înțeles exact ce însemna renunțare frauduloasa la moștenire.

se refera la situatia in care dvs ca mostenitor ati avea datorii si ati renunta la o mostenire, desi daca ati accepta-o ar avea si creditorul din ce sa isi recupereze ce datorati. Deci nu are legatura cu situatia dvs.
dvs fie dati declaratie ca renuntati la mostenire, fie nu faceti nimic, pt ca datoriile se platesc in limita valorii bunurilor mostenite, ori, daca mosteniti nimic, platiti, nimic.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Este necesar sa am o adresa diferită de domiciliu față de a lui sau este irelevant?
daca aveti adresa comuna, e mai bine sa dati declaratie de renuntare la mostenire, sa nu existe confuzii. Declaratia se da in termen de un an de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire alinagheorghe12 alinagheorghe12 Buna ziua, doresc sa fac o declaratie de renuntare la mostenire la notar, in cazul meu pentru a evita mostenirea unor datorii foarte mari din partea ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în septembrie 2023. a fost căsătorit ... Alina-Bocsa Alina-Bocsa Tatăl meu a decedat în septembrie 2023. A fost căsătorit de 2 ori, prima dată în București, a doua oară în Bocșa. Din prima căsătorie a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Datoriile tatalui yossaria yossaria Parintii mei au divortat in 1996, iar eu fiind minora la vremea respectiva, am fost lasata cu mama. Dupa partaj, tatal meu s-a mutat in alta localitate. ... (vezi toată discuția)