avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract credit

Buna ziua !

As dori cateva lamuriri in legatura cu urmatoarea problema:

Se incheie un contract de leasing intre banca si firma. In acel contract nu se specifica exact o companie de recuperari creante, ci doar frazele clasice ale unui contract, cum ca in ca caz de nerespectare a conditilor de creditare se va recurge la masurile impuse de lege.
Se ajunge la firma de recuperari.
Pe mine ma intereseaza urmatoarele chestiuni:

nu ar trebui, normal si logic dupa mine, ca in momentul in care banca apeleaza la o companie de recuperari creante sa trimita notificare clientului, insotita de copia respectivului contract intre banca si firma de recuperari ?
si daca ar trebui, probabil in conformitate cu legea, iar banca nu a comunicat clientului nimic, ce se intimpla , legal ?
Cel mai recent răspuns: luciminea , utilizator 20:32, 27 Decembrie 2009
Este posibil sa aveti o clauza in contract care permite bancii fara nicio alta formalitate sa cedeze creanta.
Si daca nu exista o astfel de prevedere oricum nu este interzisa de lege, creditorul poate sa aleaga modalitatea de recuperare a creantei fara sa ceara opinia sau acordul debitorului.
In asemenea situatie calea aleasa de banca este cesiune creantei, ceea ce inseamna ca societatea despre care vorbiti a platit pentru cumparea creditului d-voastra si este cea care va notifica.
De acord cu dvs., dar ce se intimpla daca compania nu primeste nici un fel de notificare din partea nimanui, si totusi se trezeste cu domnul X de la firma Y, cu texte de genul: "Am venit sa luam ..bunul...". ?
Sint perfect constient de faptul ca bunul este subiectul unui contract si, implicit, al unor conditii, dar chiar si asa ar trebui ca partile implicate sa se notifice una pe cealalta, conform legilor in vigoare, cel putin asa ma gindesc eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un credit imobiliar in valuta restant la banca guz_marian guz_marian desi cu multe eforturi vreau sa platesc suma restanta iar banca si firma care recupereaza creditul arunca pisica de la unu la altu si nu da nimeni nici macar o ... (vezi toată discuția)
Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)