avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburarea linistii publice

Locuiesc intr-un bloc de garsoniere conf. 1 la et. 3
Am fost linistit pana la et. 4 s-a mutat un nou locatar.
Care sustine ca lucreaza in cadrul Politie TF, postul Urziceni
Un locatar galagios, obrasnic, tupeisc si recalcitrant.
De nenumarate ori am incercat sa port dialog cu acesta, dar fara succes.
De nenumarate ori am batut in teava, dand de inteles ca ma deranjeaza zgomotul.
Muzica tare la ore aiurea mai ales noaptea, dansand uneori singur in stare de ebrietate.
Tropait pe pardoseala si trantit diverse obiecte.
Vazand ca nu ne putem intelege ca intre vecini, am apelat la Politie facand reclamatii.
Sarcina dedicata Politiei Comunitare.
Dar surprinzator nu au luat masuri care sa duca la finalizarea marelui inconvenient.
Ba mai mult mi-am dat seama ca s-ar cunoaste cu cei arondati zonei in care locuiesc.
Am fost injurat, dracuit, injurat de familie si de cei trecuti in nefiinta.
Usa locuintei mi-a fost scuipata si zgariata.
Am fost amenintat cu bataia si cu relatiile pe care el le-ar avea.
Mi-a spus, ca cine sunt eu de ii fac reclamatii si nu il las in pace.
Ca nu s-a gasit nimeni din bloc de cat eu !
Povestea dateaza din 2003 de cand s-a mutat acest locatar.
Mama mea a fost scuipata si amenintata de acest individ.
In lipsa mea de acasa, a lovit usa locuintei cu picioarele.
Ce este mai trist de cand sa-ti fie sila sa te intorci in propria locuinta.
Va rog sa ma ajutati !
M-am saturat de aceasta situatie.
Cu stima Alexandru din Slobozia jud. Ialomita
Cel mai recent răspuns: Gorjeanu George , Mediator 04:08, 30 Decembrie 2009
Buna seara,
programul de liniste trebuie respectat intre orele 22-8 si 14-17!
Politia poate face ceva Cf. legii 61/1991

Exista doua posibilitati:
- sesizare la politie deoarece chiar daca zgomotul nu este in intervalul 22-8, exista in legea 61/1991:
Art 2 :"28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;"
- plangere penala la Parchet.
Sfatul meu este sa faceti urmatoarele:
1--plangere penala la parchet pentru amenintare
2--plangere la politie pentru tulburarea linistii si ordinii publice si pentru amenintare + sesizarea comandantului unitatii unde lucreaza acest individ
3--plangere la Directia Control Intern din cadrul MAI pentru a fi sigura ca nu se tergiverseaza plangerea dvs la Urziceni pe plan local (presupunand ca are acele relatii cu care v-a tot amenintat)
Daca nici dupa aceste demersuri nu se potoleste inseamna ca are probleme grave cu capul!B-)
Succes!
In afara de sfaturile dlui Mihai Grigore,eu v-as sfatui cu un memoriu ,cu privire la cele intamplate in decursul timpului, sa mergeti in audienta la Inspectorul sef al Politiei Transporturi pentru a-i aduce la cunostinta cele petrecute.
Buna ziua!
Atasat celor sfatuite de dl Mihai Grigore.
Nu uitati sa luati bonul cu nr de inregistrare de la politie,acolo unde faceti reclamatia pentru tulburarea ordinii publice (reclamatia in scris, evident).
Asta pentru ca ati spus ca vecinul si cei de la politie sunt ,,cunostinte''.
Banuiesc totusi ca nu ati facut o reclamatie scrisa, ci doar o sesizare (verbala)
Draga Alex,
acum citesc postul tau si prima oara cand regret ca nu m-am nascut in Slobozia, caci asi fi mers voluntar si cu placere sa-i cer omului socoteala.
Faptul ca lucreaza in politie nu ii ofera nici un atuu in plus sau in minus, si el si dvs sunteti oameni, iar legiile intr-o societate sunt facute pt a fi respectate, se pare ca acest vecin..ar trebui sa-si faca casa in padure :)) nu sa locuiasca la bloc.
Chiar regret ca nu sunt din Slobozia, probleme cu capul dpmeu de vedere nu cred ca ar avea, cred ca mai mult cu educatia, si cu alcoolul :(
E destul de delicata problema dvs, caci chiar daca faceti ce va sugereaza mai sus colegii site-ului, cu prostul cam nu prea e bine sa te pui..
Dar incercati, luati la rand axati-va mai mult la plangerea la parchet, el avand cunostinte la politie e probabil ca acolo sa nu rezolvati mai nimic,

Sa auzim de bine, si sa ne tineti la curent cu cele intamplate, e pacat ca intr-o societate bazata pe norme de drept si pe un statut democratic ca s-a ajuns aici. cu un ,,om al legii,,:(:(( dar se pare ca viata ne pregateste pentru toate.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire vecin Florii2019 Florii2019 Ce dovezi sunt necesare pt. a da în judecata un vecin pt hartuire? De 2 luni bate seara de seara,în calorifer după ora 11 noaptea,injura,ne lasa scrisori ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii...neintentionat haifa haifa Buna ziua, va rog sa-mi mentionati daca exista o baza legala privind respectarea orelor de liniste. Concret, vecinul de sub noi (tanar muzician, foarte ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice si raspunsul autoritatilor Florianaa Florianaa Buna ziua, o sa incerc sa fac un rezumat al situatiei intalnite si poate cu ceva noroc reuseste cineva sa ofere o solutie legala acestei probleme. Fiindca ... (vezi toată discuția)