avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot reactiva firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot reactiva firma?

Buna ziua! In urma cu 3-4 ani am înființat o firmă pe care, din pacate, am folosit-o foarte putin. Posibil cateva facturi. Apoi din motive personale nu am inchis-o niciodată si nici nu am mai folosit-o. Întrebarea mea este daca o pot reactiva având în vedere că sediul social a expirat, iar contul bancar asociat posibil la fel sa fie expirat?
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:35, 27 Noiembrie 2020
Trebuie verificat puțin statusul societății dar, în principiu, se pot face acte de prelungire sediu și continuarea activității :-). Chiar zilele astea am prelungit sediul unei firme. Dar înainte de orice trebuie verificat statusul la ONRC și ANAF.


mirelaalexandru95 a scris:

Buna ziua! In urma cu 3-4 ani am înființat o firmă pe care, din pacate, am folosit-o foarte putin. Posibil cateva facturi. Apoi din motive personale nu am inchis-o niciodată si nici nu am mai folosit-o. Întrebarea mea este daca o pot reactiva având în vedere că sediul social a expirat, iar contul bancar asociat posibil la fel sa fie expirat.

Daca ati avut depuse la timp la finante declaratia trimestriala si bilantul contabil anual chiar si cu zero, nu aveti probleme sa rezolvati la registrul comertului cu depunerea unui act aditional la contractul de comodat pentru prelungirea sediului social, asa cum va recomanda in raspunsul precedent. Altfel trebuie sa depuneti aceste declaratii din urma la finante si plata de amenzi pentru nedepunere la termen. Luati legatura cu un contabil autorizat care sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social expirat renuta renuta Intrebare: Cu un sediu social expirat de 2 ani, ce trebuie sa fac pt a-l reactiva, la baza fiind un contract de comodat? Avand in vedere noua lege, ma ... (vezi toată discuția)
Activitati care se desfasoara la beneficiar si/sau in afara sediilor propii Dorina Almajan Dorina Almajan Buna ziua! Pentru activitati de inginerie si consultanta desfasurate la beneficiar si/sau in afara sediului firmei (SRL), cu ocazia unui control, sunt ... (vezi toată discuția)
Vreau sa expire contractul comodat, cum procedez? stevieosaurus stevieosaurus La infiintarea firmei am legat un contract de comodat pe perioada \"nedeterminata\" (nelimitata). Intre timp firma a devenit inactiva, iar pentru a o ... (vezi toată discuția)