Buna ziua
As avea si eu o intrebare
Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). Locuinta a fost dobandita in urma unei mosteniri de la tatal meu, care la randul sau a mostenit-o de la mama sa, ea fiind cumparatoarea de drept.
1. Trebuie sa mentionez in contractul de comodat toti mostenitorii si sa-i atasez atat certificatele de mostenitor cat si actul de vanzare cumparare?
2. Trebuie sa mentionez in contract ca sediul social va avea activitate lucrativa?
Va multumesc
Aveti un model pe care puteti sa-l modelati. Succes!
CONTRACT DE IMPRUMUT DE FOLOSINTA
(COMODAT - BUN IMOBIL)
Incheiat astazi , ....................
I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1................................, cu domiciliul in .................., strada ..............,nr. ..... AP. ....., CNP ..............................., identificata cu CI seria ....... NR. .............., emisa de POL. .................. la data de ....................... in calitate de comodant, pe de o parte, si
1.2. ...................................(i.i. in curs de constituire), cu sediul in ................, ................., nr. ........., ap. ........., et. ............., reprezentata de administratorul ........................ in calitate de comodatar de cealalta parte,
au convenit sa incheie prezentul contract de comodat (imprumut de folosinta), cu respectarea urmatoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Comodantul da spre folosinta comodatarului, imobilul situat in ...................., nr. ............, ap. .............., et. .................., cu destinatia sediu firma.
III. OBLIGATIILE PARTILOR
3.1. Obligatiile comodatarului sunt urmatoarele:
a) sa ingrijeasca si sa conserve imobilul ca un bun proprietar;
b) sa foloseasca imobilul conform destinatiei sale, determinata prin natura sa;
c) sa suporte toate cheltuielile de folosinta ale imobilului (cheltuieli de intretinere, energie electrica si termica, abonament telefon, reparatii, precum si orice alte cheltuieli rezultate din folosirea imobilului);
d) raspunde daca imobilul se deterioreaza din vina sa.
3.2. Obligatiile comodantilor sunt urmatoarele:
a) sa predea spre folosinta comodatarului imobilul mai sus mentionat;
b) sa raspunda de repararea daunelor cauzate de viciile ascunse ale spatiului;
IV. DURATA CONTRACTULUI
4.1. Partile au convenit sa incheie prezentul contract de imprumut de folosinta pe perioda nelimitata.
4.2. Predarea imobilului va avea loc la data de ......................................, data la care incepe executarea contractului .
V. INCETAREA CONTRACTULUI
5.1. Prezentul contract inceteaza de plin drept, fara a mai fi necesara interventia instantelor judecatoresti, in cazul in care una dintre parti:
- nu isi executa una dintre obligatiile esentiale enumerate la art3 pct. 1., din prezentul contract;
- isi incalca vreuna dintre obligatiile sale, dupa ce a fost avertizata, printr-o notificare scrisa, de catre cealalta parte, ca o noua nerespectare a acestora va duce la rezolutiunea/rezilierea prezentului contract.
sau
- in termen de 30 zile de la data primirii notificarii prin care i s-a adus la cunostinta ca nu si-a executat ori isi executa in mod necorespunzator oricare dintre obligatiile ce-i revin.
5.2. Partea care invoca o cauza de incetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte parti, cu cel putin 30 zile de data la care incetarea urmeaza sa-si produca efectele.
5.3. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante.
VI. LITIGII
6.1. Partile au convenit ca toate neintelegerile privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea ori incetarea acestuia sa fie rezolvate pe cale amiabila.
6.2. In cazul in care nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, partile se vor adresa instantelor judecatoresti competente.
VII. CLAUZE FINALE
7.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
7.2. Prezentul contract, impreuna cu anexele sale care fac parte integranta din cuprinsul sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
7.3. In cazul in care partile isi incalca obligatiile lor, neexercitarea de partea care sufera vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea intocmai sau prin echivalent banesc a obligatiei respective nu inseamna ca ea a renuntat la acest drept al sau.
7.4. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de 3 (trei) exemplare, astazi ..................................., data semnarii lui.
COMODANT COMODATAR
.........................................L.
(i.i. in curs de constituire)
prin reprezentant
................................................