avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchidere cont poprit in Ro din afara tarii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchidere cont poprit in Ro din afara tarii

Datorie la banca,n-am mai putut plati ratele, dosarul a ajuns in final la un recuperator.Am plecat in strainatate sa pot sa-mi platesc datoriile,cand am revenit intr-o scurta vacanta am gasit conturile din tara poprite,termenul de 15 zile in care puteam solicita suspendarea trecuse(povestea a inceput anul trecut).Am cerut bancilor sa inchida conturile ,doua dintre ele le-au inchis la cerere, una l-a inchis automat din lipsa de activitate dupa ce m-a anuntat pe mail,banca la care am avut creditul refuza inchiderea contului.Am incercat si cand am fost in tara ,iar din afara mi-au zis ca trebuie sa fiu fizic, intr-o sucursala.Anul trecut am avut un cont deschis la RB in Cehia, unde nu m-am mai intors,le-am trimis un email in care ceream sa-mi inchida contul,mi-au trimis un formular, l-am completat si contul a fost inchis.Asadar,cum as putea obtine din afara tarii inchiderea unui cont poprit?
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2020
Mihai_D2, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:16, 21 Decembrie 2020
,termenul de 15 zile in care puteam solicita suspendarea trecuse(povestea a inceput anul trecut).

Se putea cere repunerea in termen, incepand cu data la care ati aflat de popriri.


,banca la care am avut creditul refuza inchiderea contului.Am incercat si cand am fost in tara ,iar din afara mi-au zis ca trebuie sa fiu fizic, intr-o sucursala. .....................
..........Asadar,cum as putea obtine din afara tarii inchiderea unui cont poprit?

Nu cred ca banca la care ati avut creditul va inchide contul. De regula, inchiderea contului este o posibilitate pentru banca si nu o obligatie. Cred ca trebuie sa cititi contractul semnat cu banca si conditiile generale si speciale in care s-a deschis contul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont poprit florin444 florin444 Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate inchide un cont bancar in situatia in care contul respectiv are instituita o poprire pe el? Multumesc (vezi toată discuția)