avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Timp de peste 15 ani am folosit un drum de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Timp de peste 15 ani am folosit un drum de acces ...

Buna seara! Timp de peste 15 ani am folosit un drum de acces in curtea proprie, drum care nu aparea la primărie ca avand proprietar, in cadastru si actele imobilului scrie Drum de Acces. Acum, un vecin care si el s-a folosit de acel drum sa ajunga la proprietatea lui a facut acte de proprietare pe acel drum si l-a inchis, nelasandu-ma sa mai ajung acasa. Ca sa pot ajunge acasa trebuie sa intru prin curtea altor vecini, la pas. Ce pot face in acest caz ca sa pot avea din nou acces in curte cu masina? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena_a , utilizator 11:04, 2 Decembrie 2020
Mai întâi trebuie să vă întreb: Dacă drumul respectiv apare în cartea funciară ca „drum de acces”, cum a fost posibil ca vecinul Dvs. să obțină un act de proprietate. De la cine l-a cumpărat ? Ce notar a încheiat contractul de vânzare cumpărare fără să consulte cartea funciară ?
Buna ziua. Se pare ca a fost folosit un act de mostenire si alte acte administrative eliberate de primarie. In actul vecinului de la OCPI sunt specificate foarte multe documente eliberate de primarie si 2 acte de mostenire. Mai multe nu stiu pentru ca nu am acces. Ideea este ca acel drum are apa/canalizare si iluminat public. Este posibil ca acel drum sa fi fost concesionat primariei pentru a beneficia de utilitati, si apoi peste ani sa fi facut acte in baza actului de mostenire? Este ceva ce nu se leaga, si noi ca vecini nu am fost anuntati ca o sa ne blocheze accesul ca sa putem macar sa scoatem masinile din curte...noi nu stam zilnic acolo si nici nu putem discuta cu vecinul pentru ca este un pic recalcitrant si nu vrem scandaluri. Vrem sa gasim o cale legala ca sa putem avea acces in curte asa cum am avut ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe cota indiviza kz764q kz764q Buna seara, Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: locuiesc intr-o zona rezidentiala cu un drum privat de acces pentru 3 case printre care si a mea: ... (vezi toată discuția)
Vecinul face gropi pe drumul de acces, prins în cadastru, la terenul meu Andrada PE Andrada PE Buna ziua. Am o situatie cam ciudata. Eu si vecinul meu am folosit un drum de acces (asa cum arata cadastrul meu) mai bine de 20 de ani. Ieri m-am trezit ca ... (vezi toată discuția)
Blocarea eliberarii titlului de proprietate elena1234 elena1234 Va rog sa ma ajutati, am depus la primarie actele necesare eliberarii titlului de proprietate si stiu ca este lege data ca pana la 1 ian 2014 sa se blocheze ... (vezi toată discuția)