avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua , am cumparat o masina de la cineva si nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua , am cumparat o masina de la cineva si nu am intocmit ...

Buna ziua , am cumparat o masina de la cineva si nu am intocmit actele necesare pe loc pe numele meu , pentru ca am niste amenzi pe care nu imi permit sa le platesc inca , am stabilit cu vanzatorul ca o sa revin in timp de o saptamana cu un membru al familiei (fratele sau tatal meu) sa facem actele pe numele unuia dintre ei , gresala mea... a trecut o saptamana si jumatate , cand l-am sunat pe vanzator mi-a spus ca deoarece nu l-am contactat in termenul stabilit , el a facut un contract de vanzare-cumparare , a semnat in locul meu si a scos masina de la fiscal pe numele meu , am intrat in posesia asa-zisului contract vizat de circa financiara , ce as putea face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
Remy87, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 21:59, 8 Decembrie 2020
Sa inteleg ca aveti de castigat daca imi platesc eu amenzile , ideea era ca asa ceva nu se face , el avea numarul meu de telefon , putea sa ma sune , dar nu a facut-o , deci e primul semn de rea-vointa , s-a folosit si de semnatura mea , a doua chestie , la circa financiara de care apartine el nu se mai elibereaza nimic pe loc , orice operatiune in domeniul auto dureaza de la 2 saptamani in sus , el a facut contractul si in aceeasi zi a scos masina de la fiscal , o sa merg cu hartiile astea la un cabinet de avocatura si o sa platesc pentru a primi indrumarile corecte , multumesc de ajutor si va rog sa inchideti aceasta discutie sau sa o stergeti , o zi buna!

Remy87 a scris:

A semnat fals , in locul meu

daca a semnat fals in locul dvs. si nu i-ati dat nicio procura in acest sens, puteti sa-i faceti plangere penala pentru fals in acte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ideea era ca asa ceva nu se face , el avea numarul meu de telefon , putea sa ma sune , dar nu a facut-o , deci e primul semn de rea-vointa

nu tin cu ursul si nu incerc sa ii justific fapta omului de a va falsifica semnatura si nicidecum, nu castig eu ca va platiti dvs sau nu, amenzile.
dar intreb si eu de ce sa va sune ? pai el trebuia sa va sune sau dvs ca ati depasit saptamana aia in care trebuia sa faceti actele ?
trebuia incheiati actele prin fate de cand ati luat-o de ce peste o saptamana ? si de ce nu ati respectat saptamana aia daca tot ati zis o sapatamana? si de ce sa va sune omul sa va roage sa faceti actele ?
mergeti la un avocat, platiti, faceti-i si plangere penala.. apropo, caz in care contractul e nul, ca asta ziceti de fapt, ii dati masina si va da banii.
ziceti ca ati bagat banii in masina ? cu banii aia , poate va plateati amenzile :)))

nu tin cu ursul si nu incerc sa ii justific fapta omului de a va falsifica semnatura si nicidecum, nu castig eu ca va platiti dvs sau nu, amenzile.
dar intreb si eu de ce sa va sune ? pai el trebuia sa va sune sau dvs ca ati depasit saptamana aia in care trebuia sa faceti actele ?
trebuia incheiati actele prin fate de cand ati luat-o de ce peste o saptamana ? si de ce nu ati respectat saptamana aia daca tot ati zis o sapatamana? si de ce sa va sune omul sa va roage sa faceti actele ?

Saptamana aia si jumatate am stat cu jegul de masina pe care mi l-a vandut prin service-uri draga doamna , pentru ca atat de buna a fost

De ce sa ma sune? Ca sa nu faca FALS SI UZ DE FALS , de-aia sa ma sune
FALS SI UZ DE FALS

faceti-i plangere penala la politie sau parchet..

Alte discuții în legătură

Probleme cumparator masina Moghy Moghy Am decis sa imi vand masina proprietate personala deoarece am anumite probleme de sanatate si aveam nevoie de banuti sa merg in afara pentru operatie. Am pus ... (vezi toată discuția)
Autoturism anto-antonella anto-antonella bunaseara! am si eu o problema.... va scriu din italia si cum nu prea ma pricep cu legislatia, am cautat pe net si am dat de dvs! am imprumutat masina mea ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara contract djedi79 djedi79 Buna ziua , am citit o discutie pe acest forum despre o intamplare cu totul inversa decat a mea, poate ma ajutati si pe mine cu un sfat. In octombrie am ... (vezi toată discuția)