avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am testamente particulare facute de doi batrani (care nu au avut copii ) Domnul mi-a lasat jumatate din apartament si o suma de bani iar doamna mi-a lasat jumatatea dansei din apartament. Domnul a murit acum doi ani La putin timp am deschis succesiunea.. Exista o nepoata de frate dar nu stie nimeni unde se afla.( nu s-a inscris la succesiunea deschisa acum aproape doi ani) Sotia defunctului are, Alzeimer iar eu sunt tutore ( am avut grija de ambii batrani, incepand cu mult timp inainte de semnarea testamentelor) .. Dansa are si ea o nepoata de frate.
Cum ma sfatuiti sa procedez mai departe? Sa merg in instanta?
Curatorul poate solicita partea rezervatara a doamnei ( jumatate din banii lasati de sot) iar ulterior acesti bani sa fie revendicati de nepoata dansei?
Daca nu apuc sa dezbat succesiune domnului cat timp sotia sa este inca in viata,, poate veni ulterior nepoata acesteia sa pretinda drepturile rezervatare ale doamnei?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
DragosLazar, utilizator
Cel mai recent răspuns: DragosLazar , utilizator 20:26, 1 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti certificat de mostenitor dupa domnul ?
Nu am., intrucat succesiunea nu este dezbatuta. Exact asta ma intereseaza,sa dezbat succesiunea.

La acest moment lucrurile stau astfel :
Succesiune deschisa la notar acum un an si jumatate (domnul a decedat acum aproape doi ani).
Sotia dansului traieste , are Alzheimer iar eu am devenit de curand, tutorele doamnei.
Stiu ca din partea defunctului exista o nepoata de frate, dar nu am cunosct-o niciodata si nu am gasit nicio informatie ca sa o pot contacta .
Am mers la notar, saptamana trecuta, si mi-a spus ca va trebui sa aduc un curator (care s-o reprezinte pe sotia defunctului) si doi martori (plus actele necesare) dar a precizat ca actul pe care mi-l va da, este atacabil in instanta.
Ce am de facut pentru a finaliza succesiunea?
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune în urma unui testament pe o parte dintr-un imobil. putem obține și cealaltă parte? Florance2000 Florance2000 Buna ziua, Incepand cu anul 2010 am ajutat foarte mult o familie de batranei, vecini cu noi. I-am ajutat cu cumparaturi, cu facutul mancarii si a ... (vezi toată discuția)
Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme Mihon Liviu Mihon Liviu Am o situatie deosebita privind succesiunea si anume: -Fratele meu are o fata din prima casatorie. -Dupa divort ,sa casatorit din nou si nu au copii, la a ... (vezi toată discuția)