avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna ziua! Daca firma la care sunt administrator a ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna ziua! Daca firma la care sunt administrator a intrat in ...

Buna ziua!
Daca firma la care sunt administrator a intrat in procedura de insolventa (s-a aprobat cererea pentru deschiderea insolventei),mai poate introduce in banca bilete la ordin anumiți debitori si respectiv sa ceara executarea administrator dupa deschiderea procedurii daca nu a facut-o in perioada de activitate a societății?
Va rog mult dati-mi un răspuns!
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 18:18, 2 Decembrie 2020
Daca societatea se afla in perioada de observatie sau in reorganizarea si nu a fost ridicat dreptul de administrare, poate face plati, iar introducerea unui bilet la ordin este o plata.

Daca a fost ridicat dreptul de administrare, atunci platile se fac doar pe baza ordinului administratorului judiciar / lichidatorului judiciar.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Va multumesc foarte mult pentru răspuns!
Firma nu este in reorganizare, s-a aprobat deschiderea procedurii, deci eu nu mai am drept de plata,dar debitorii mai au voie acum sa introduca in banca biletele pe care le-am lăsat garantie si sa ma execute pe.mine ca persoana fizica,colateral de procesul pentru lichidarea firmei?
Creditorii pot executa codebitorul cel mai solvabil.

Din exprimarea dumneavoastra presupun ca biletele la ordin au fost girate de catre dumneavoastra, caz in care va pot executa.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare avalist firma intrată in insolventa Oradea2020 Oradea2020 Buna As avea nevoie de un răspuns va rog! Firma la care sunt administrator a emis biket la ordin in alb garantie,pe care l\'am semnat si am scris numele ... (vezi toată discuția)
Sgb si procedura insolventei manea 2 manea 2 m-am inscris la masa credala a debitorului X cu o creanta provenita dintr-un contract garantat cu scrisoare de garantie bancara. Pot acum sa execut SGB si ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)