Am înțeles ca să te scadă la întreținere trebuie să lipsești peste 2 săptămâni. Cum se calculează de la 1 la 15 ale lunii? Sau 1 săptămână dintr-o lună și restul din lună viitoare?.
Mulțumesc anticipat.
alex_element
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
O persoana este "trecuta" la intretinere daca locuieste minim 15 zile intr-o luna calendaristica, indiferente daca sunt sau nu consecutive.
Dar daca, de exemplu, urmeaza sa lipsiti 16 zile consecutive, din care 8 intr-o luna si inca 8 in luna urmatoare, nu veti putea fi scos de la intretinere (in ambele luni veti locui peste 15 zile).
De asemenea, in cazul in care sunteti scos de la intretinere, veti "scapa" doar de plata cheltuielilor impartite la numarul de persoane, nu si de cele impartite pe cota indiviza.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru a ţine astfel de evidenţe, asociaţia trebuie sa angajeze un pontator, adică unul care umblă prin asociaţie si face zilnic pontajul persoanelor prezente. Este posibil ca angajatul asociaţiei, sa nu-i ajungă 8 ore pe zi, aşa încât o să trebuiască pontat cu 10 sau 12 ore - aşadar un salariu corespunzător. Nu mai vorbesc depre ce evidente, precum şi alte referate care vor fi aprobate lunar în şdinţele de comitet executiv - trebuie să facă administratorul.
Haideţi că nu ste atat de greu....
.....................................
După părerea mea, aceste cheltuiei repartizate pe numărul de persoane prezente, ar trebui să fie scoase din legislaţie deoarece sunt, doar generatoare de tot felul de conflicte şi discuţii în contradictoriu, atât între proprietari, dar mai ales între unii dintre proprietari şi asociaţie (administrator, preşedine, cenzor), mai ales, în condiíile în care ponderea cheltuielilor repartizate pe numărul de persoane care locuiesc, estede doar 2-3% din totalul valorii întreţinerii lunare.
Vă rog să mă credeţi, cele mai mari probleme la noi sunt din această pricină - oamenii se spionează între ei, vin şi reclamă (verbal) la asociaţie, proprietarii care îşi închiriază locuintele nu au nicio grijă de nr. de persoane prezente, etc.
Pe de altă parte, vedeţi şi din postările iniţiale - păi eu am lipsit 12 zile din august şi 13 di septembrie ... de parcă cineva ţine vre-o evidenţă... Să vezi tragedii se produc dacă ai greşit !!!
Am apreciar raspunsul oferit de @ alex_element, dar cum spuneam, toată lumea, cam ştie ce are de făcut, dar mai greu de dus la îndeplinire când este vorba despre "dumnealui"...