avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contoare individuale de energie termica disparute de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contoare individuale de energie termica disparute de pe scara ...

Contoare individuale de energie termica disparute de pe scara blocului

Locuiesc intr-un complex rezidential terminat acum ~5 ani unde contoarele de apa rece, calda si energie termica pentru fiecare apartament sunt in niste locasuri speciale in holurile fiecarui etaj. Locasurile nu se incuie.

Mie si inca unui vecin ne-au disparut contoarele de energie termica (~200-300 EUR/buc). Presedintele asociatiei zice ca aceste contoare nu sunt in inventarul asociatiei si daca nu ne cumparam altele vom sta in frig (si deja inghetam).
Sa zicem ca vom cumpara altele, la fel de bine pot disparea si ele pentru ca eu nu pot sa pun lacat pe usile unde stau contoarele pentru ca nu sunt ale mele.

Daca aceste contoare erau puse pe tevile asociatiei, citite de un reprezentant al asociatiei, nu erau practic in custodia administratiei?
Si prin urmare, nu este asociatia este responsabila pentru ele?

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:45, 9 Decembrie 2020
Ba da, altfel le aveati in casa, pe proprietate individuala.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contoarele de inregistrare a caldurii, de la intrarea in bloc, sunt puse de compania care asigura energia termica si sunt ale lor. Acestea sunt citite de companie, nu are treaba asociatia. Daca se fura acestea, pentru cupru, compania energetica nu va mai poate livra caldura si in plus trebuie sa le platiti ca sunt ale lor. Si de aceea va tin la racoare si nu va trec la pausal. Deci asociatia trebuie sa hotarasca cum vor plati aceste aparate care binenteles vor fi asigurate de catre compania energetica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari trebuie sa se implice in aceasta chestiune, impreuna cu Dvs., poate doar printr-o reclamatie la Politie.
La noi, cativa baieti se ocupau cu subtilizarea transformatoarelor de 24 V pentru alimentarea subsolurilor. Sigur au fost depistati si nu am mai auzit sa mai dispara transformatoarele. Acum dvs. ziceti ca dispar gigacalorimetrele furnizorului... Stiti ce o sa faca acestia? Au sa le predea cu documente, as. de proprietari si atunci sa vedeti cum au sa aiba grija de ele (au sa puna lacate, camere de luat vederi, ma rog, au sa i-a masuri...)
Dvs. aveti dreptate, se pun altele in loc (nu conteaza cine plateste), dar nuimeni nu va garanteaza ca sunt furate din nou. Asta este la noi.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt contoare radet subsol elenazan elenazan Ieri au disparut contoarele RADET de la subsol . Un profesionist ne-a lucrat .Avem inregistrari video cu hotul , a oprit apa calda si caldura in bloc . S-a mai ... (vezi toată discuția)
Probleme: facturi foarte incarcate! lilacarata lilacarata stam intr-un bloc cu o singura scara, ultimul pe coloana de caldura. Anul trecut ne-am pus repartitoare toti locatarii deoarece factura la caldura era ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a blocului cu contributia locatarilor EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, vă rog mult să mă lămuriţi în legătură cu două probleme. Am avut şedinţa asociatiei de locatari şi, între altele, s-a pus problema ... (vezi toată discuția)