avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu Bună ziua, Fiind pandemie și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu Bună ziua, Fiind pandemie și anulând concediile din acest ...

Bună ziua,
Fiind pandemie și anulând concediile din acest an, am rămas cu 15 zile de concediu. Până acum ne puteam din zilele de concediu din anii trecuți oricând în anul următor. Anul acesta, când mi-au rămas și f multe, mă obligă (nu în scris, nu este dată directivă de sărbători că ar închide firma etc) să mi le iau cel târziu în februarie. Eu una nu vreau pentru că nu plec nicăieri. Încă este pandemie și oricum nu am unde pleca 15 zile lucrătoare. Am întrebat de plata lor și mi s-a răspuns simplu că zilele de concediu se plătesc doar la încetarea contractului de muncă.
Vreau să știu care este legea în acest sens. Dacă nu le iau în feb cel târziu au voie să mă lase fără zilele mele de concediu legale fără nicio explicație? Soțului îi plătește anual zilele de concediu dacă nu le ia până în aprilie și nu l-a dat niciodată afară... Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 4 Decembrie 2020
Intr-adevar, zilele de CO neefectate se compenseaza in bani numai la incetarea c.i.m.

In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna obligatoriu elena_gg elena_gg Buna seara, Am contract de munca individual ca bugetar din ianuarie 2015, in tot acest timp nu am avut concediu de odihna. Nu am dorit concediu de odihna si ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna petje petje Daca schimb locul de munca de la 1 iunie si nu am efectuat concediu de odihna pe 2012, cand am dreptul sa iau cel mai repede concediu de odihna si cate zile? ... (vezi toată discuția)