avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua.Sunt parte vătămată într-o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua.Sunt parte vătămată într-o înșelăciune.Am plătit ...

Bună ziua.Sunt parte vătămată într-o înșelăciune.Am plătit o sumă de bani unei presupuse firme pentru materiale de construcții care nu mi-au fost livrate.In urma plângerii cele trei persoane care m-au înșelat au fost prinse . Unul dintre hoți m-a contactat prin avocat și prin act notarial m-am împăcat cu el după ce mi-a restituit tot prejudiciul. Ulterior și ceilalți doi hoți au declarat în fața judecătorului că vor să se se împace. Întrebarea mea este: am dreptul sa solicit de la cei doi hoți o sumă de bani având în vedere că mi-a fost restituit tot prejudiciul ?? Sub ce formă ??
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 08:21, 11 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si totusi in cpp,nu exista prevederi prin care organele de cercetare penală sa sancționeze pe cei care au faptuit inselaciunea,indiferent daca partea vătămata si-a recuperat sau nu prejudiciul?
Nu cumva prin asa zisa impacare între parti,prin nesanctionarea culpei de înșelăciune,practic se poate încuraja comiterea unor astfel de infracțiuni?
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
Ghita_79, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da....sunt cateva probleme cu impacarea ....
se poate cere o dobanda legala pentru timpul cat inculpatii au folosit banii prin inselatorie,
cheltuielile judiciare catre stat ..., de obicei plata este suportata de toti participantii la proces, fie ca-i inculpat sau parte vatamata ... vreti sa faceti un bine ... ca de va impacati ... ca a gresit saracul (chiar daca nu-i pentru prima data) ... si ajungeti dator la stat
N-ar trebui dansa sa plateasca? Daca tot a invatat ceva si s-a si distrat, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura impacarii in cazul infractiunii de furt Narcisa_ Narcisa_ Conform art. 231 alin. 2 CPP cu privire la furt exista si impacarea. În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) ... (vezi toată discuția)
Neprezentare prima infatisare , reclamantul si-a retras deja plangerea Mihaela666 Mihaela666 Buna ziua . Am o mare nelamurire si va rog sa ma ajutati . In data de 13/03/2017 am o prima infatisare la judecatoria onesti pentru un caz de inselaciune ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea - noul cod penal ContSters306297 ContSters306297 Pentru o persoana inchisa din luna octombrie 2013 in baza art 215 alin 123 din actualul Cod Penal, mai exact alin 3 referitor la inselaciunea in conventii, ... (vezi toată discuția)