avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Duminca trecuta tatal meu a fost batut de 2 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Duminca trecuta tatal meu a fost batut de 2 frati ...

Buna ziua! Duminca trecuta tatal meu a fost batut de 2 frati . Toata treaba a inceput de la faptul ca la noi in sat , unde avem locul de pământ unde am pus grâul , agresorii au intrat pe loc si au făcut drum cu tractorul distrugand grâul . Au zis de mult ca o sa faca treaba asta dar n-am crezut ca sunt in stare de asa ceva . Intamplarea face ca tatal meu sa se intalneasca cu unul dintre ei și să-l intrebe daca e frumos ce a făcut , dupa care i-a zis ca se duce la politie . Acesta se urcase pe bicicleta , intre timp ajunsese si fratele baiatului , si fara să-i vadă , s-au furisat pe la spatele lui , i-au dat cu parul după cap , moment in care a cazut jos si au inceput sa-l bată , unul dintre ei a avut ceva pumnal de fier pe mâna , i-au spart arcada , i-au dat cu picioarele in gura si i-au rupt 4 dinti , nasul fracturat grav , intr-un cuvânt , l-au nenorocit ; are 16 cusături. Pe langa asta , l-au amenintat si pe fratele tatalui meu , “ca el urmeaza sa fie bagat in scaun cu rotile”. Exista 3 martori , fratele meu care este minor si un prieten de-al lui si unchiul meu. Ei au dat deja declaratiile si ieri am fost la sectie sa depuna si tatal meu . Acolo era un politist care tot insista ca tatal meu sa presteze o suma de bani sa le ceara agresorilor. A aparut si stire in ziar , iar politistii au incadrat unul dintre agresori la violente si deranjarea linistii publice . Dupa de am vorbit cu un prieten care urmeaza sa devina procuror , a zis ca el ar incadra asta la tentativa de omor . Avem poze cu tatal meu de la momentul intamplarii si dupa ce a ajuns acasa de la spital . Pe certificatul medico-legal are 13-15 zile . Noi dorim despagubiri , mai ales pentru repararea danturii pentru ca nu poate manca ; doar supe . Dar si sa fie inchisi pentru ce au facut . Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi , indrumări ?
E posibil sa scape fara sa faca inchisoare ? Ei au mai intrat peste cineva in casa si l-au batut si n-au patit nimic .
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 11:48, 4 Decembrie 2020
Dacă certificatul medico legal prezintă 13-15 zile de îngrijiri medicale, încadrarea juridica, strict pentru acest număr de zile, este de loviri sau alte violente în varianta agravata.
Certificatul medico legal trebuie sa conțină și precizarea conform căreia i-ar fi fost sau nu pusă viața în pericol, precum și dacă a suferit vreo infirmitate sau prejudiciu estetic grav și permanent. În cazul în care exista vreuna dintre precizările menționate, încadrarea va fi de vătămare corporala.
Desigur ca în funcție și de alte probe administrate, încadrarea se va putea schimba în tentativa de omor. Doar din ce enumerați dvs. ca ar fi suferit tatal dvs., nu înseamnă automat ca încadrarea juridica se va schimba în tentativa de omor per se. Toate probele trebuie coroborate.
Tatal dvs. sa se constituie parte civilă și sa solicite repararea prejudiciului material, respectiv moral, cauzat.
E posibil sa nu se pronunțe o hotărâre de condamnare cu executarea în detenție în funcție de mai mult imprejurari: încadrare juridica finala, antecedentele sau lipsa lor din fisele de cazier judiciar, pozițiile procesuale de recunoaștere sau nu a săvârșirii faptelor s.a.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
Duca Oana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap camilia77 camilia77 buna ziua,in eforie nord pritenul meu de origine italiana s a dus intr un bar sa vb cu cineva.cat a stat acolo a fost provocat si injurat de anumiti clienti in ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)