Si asociatia si dvs. trebuie sa respectati prevederile legii:
Articolul 31
(1)Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2)In cazul in care proprietarul nu permite accesul in proprietatea sa, in conformitate cu prevederile alin. (1), acesta raspunde civil si penal, dupa caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectati, in conditiile legii.
(3)Proprietarii din condominiu care sufera un prejudiciu ca urmare a executarii lucrarilor prevazute la alin. (1) sunt despagubiti de catre asociatia de proprietari, din fondul de reparatii.
(4)In cazul in care prejudiciul este cauzat de catre executantul lucrarilor de interventie, persoana fizica/juridica, despagubirea va fi recuperata de la acesta, in conditiile legii.
(5)Lucrarile de interventie la elementele componente ale proprietatii comune, efectuate in baza alin. (1), se executa in conditii stabilite de comun acord si consemnate printr-un acord semnat de catre proprietar si asociatia de proprietari.
(6)In situatia in care, pe parcursul executarii lucrarilor de interventie in baza prevederilor alin. (1), se afecteaza in orice mod proprietatea individuala, cheltuielile necesare pentru aducerea la starea tehnica initiala a acestora se suporta in conditiile alin. (3) si/sau (4), dupa caz.
[ link extern ]
E clar ca puteti sa-i dati in judecata, mai ales ca trebuie sa semneze acel acord, inainte de a efectua lucrarea.
Cheltuielile de reparatie ale coloanei se suporta de catre toti proprietarii racordati la acea coloana. Practic se impart cheltuielile. Coloana este parte comuna exclusiva (adica doar a unora dintre proprietari).
Insa pagubele le veti suporta doar dvs. daca nu veti ingadui efectuarea reparatiei.
Eu le dau acces in apartament dar doar cu o dovada clara a defectiunii.Nu ar trebui sa vina cu ceva in acest sens?
Ei m-au mintit ca e apa pe tavan.Cineva de acasa a verificat si nu e apa nicaieri.
Daca ei nu imi ofera nimic concret dar continua sa insiste cu spartul? Eu ce pot face ? Adica ...ii las sa sparga ,descopera ei ca nu-i nimic acolo si eu raman cu gaura in perete ? Ceva nu e corect aici
~ final discuție ~