avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama care imi distruge viata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama care imi distruge viata

Bună ziua! Am 15 ani, parintii mei sunt divortati de aproximativ 3 ani, locuiesc cu tatal meu.
Mama a plecat in alt oras fara sa ii pese sau sa se intereseze de copii si nu mi-a trimis niciun fel de ajutor material sau emotional in aceasta perioada. Dupa 3 ani vrea sa imi terorizeze din nou viata cand si-a dat seama ca distractia nu tine loc de familie si ca a ramas rara bani dupa ce si-a facut mai multe operatii estetice, dar nici eu nici tatal meu nu mai vrem sa o vedem. Ma ameninta ca o sa vina peste mine la scoala sa ma faca de ras si ca ma urmareste, cred ca in scopul de a mai primi ajutor material de la tatal meu, pentru ca anii in care a avut bani si relatii cu diferiti indivizi nu m-a cautat vreodata.
Exista vreo metoda de a-mi scoate mama din drepturi? Nu pot sa ies din tara, nu pot sa fac nimic fara acordul ei. Vazusem ca in alte tari de la 16 ani iti poti scoate un parinte din drepturi.
Nu pot sa ies din tara

ieseai des ?
tatal poate cere in instanta suplinirea acodului mamei cand aceasta nu si-l da cu rea credinta in diferite ocazii.
tatal poate cere ca singur sa exercite autoritatea parinteasca.
tu vei fi ascultata in instanta.

Voiam ca in fiecare vara sa merg in niste tabere scolare de dezvoltare personala in afara tarii (de care stia) si trebuia ca anul trecut sa imi fi vizitat niste rude din afara tarii.
Deci exista o posibilitate sa nu mai fiu obligat sa ma vad cu ea? A avut un rol foarte traumatizant in viata mea si nu imi face bine sa o vad, ma agita, nu pot dormi noaptea.( am avut parte de batai rele si am luat parte la lucuri care m-au afectat foarte mult de-a lungul copilariei).
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
sa povesteti asta in instanta cand te-o chema.
tatal sa ceara in instanta sa exercite singur autoritatea parinteasca.
Vorbiti cu tatăl sa caute avocat disponibil pe urgente ca sa rezolvati prin proces cu taberele, excursiile, etc.
Mama nu va fi exclusa de la custodie si fara a avea avocat disponibil o.sa va mai chinuiți asa pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil scos din tara anta anta in urma unui divort in urma cu doi ani, unicul copil in varsta de doi ani, minor a fost incredintat mamei prin hot jud si cu drept de scoatere din ... (vezi toată discuția)
Tara, tara, vrem tati !!! aiai aiai ESTE NORMAL ca un tata iresponsabil; violent; labil; cu tulburari grave de comportament; trimis in judecata pt. 3 fapte de agresiune (impotriva sotiei, in fata ... (vezi toată discuția)
Ajutor, va rog. u r g e n t! Togoe Alex Togoe Alex Buna ziua, sau cu sora mea, parintii mei sunt despartiti dar nu legal, printr-un divort, si-au refacut amandoi viata, mama este plecata din tara de 2 luni iar ... (vezi toată discuția)