buna ziua!
am calculat si declarat impozit microntrep. pentru trim III in data de 19.10.2020, plata am efectuat-o in aceeasi zi ( fiind inainte de 25 octombrie) am aplicat si bonificatie de 10%; problema este ca plata am efectuart-o din geseala in contul de accidente munca in loc de buget stat!
administatia finaciara a observat greseala mea si a facut compensare
( a luat suma din contul de accidente munca si a transferat-o in impozit microintreprindere) in data de 26.10.2020
fiindca 25.10.2020 este intr-o zi de duminica, se considera achitat in timp impozitul ?! mai ramane valabila bonificatia!?
multumesc anticipat pentru raspuns!
Da, intrucat este platit in termen, termenul fiind 26.10.2020.
CPF:
Art. 75. - Calcularea termenelor
Termenele de orice fel privind exercitarea drepturilor și îndeplinirea obligațiilor prevăzute de Codul fiscal, de prezentul cod, precum și de alte dispoziții legale aplicabile în materie, dacă legislația fiscală nu dispune altfel, se calculează potrivit dispozițiilor Codului de procedură civilă, republicat.
Cod civil:
Calculul termenelor
Art. .181. - (2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.
Facilitati fiscale
mmirgs
Pentru plata pana la 31 martie a impozitului se acorda o bonificatie. Ce se intampla daca 31.03 pica in zi nelucratoare? Se acorda bonificatia pe data de 1 ... (vezi toată discuția)