avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plată pensie alimentară copil major ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plată pensie alimentară copil major ...

Bună seara. Vin cu o serie de întrebări prin care să primesc un sfat cu privire la plata pensiei de întreținere pentru unul din doi copii, după desfacerea căsătoriei, care a împlinit vârsta majoratului. Care este modalitatea prin care se poate continua plata pensiei astfel încât cel major să poată beneficia de aceasta până la finalizarea cursurilor de învățământ dar și cel minor să primească procentul aferent, dar să se încadreze în procentul legal de 33% din venit? Există vreo altă modalitate decât prin decizie judecătorească? Dacă singura varianta este prin decizie judecătorească, se poate înainta acțiune în instanță fără a fi reprezentat de un avocat, atâta timp cât părțile sunt de acord? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:22, 9 Decembrie 2020
Mulțumesc pentru răspuns.

Dapix a scris:

Angajați un avocat specializat pe dreptul familiei, și rezolvați problema. Trebuie să cereți în instanță reducerea pensiei la 16,66% pentru copilul minor, și restul de 16,66% veți plăti în contul bancar al copilului major, pe perioada cât acesta va continua studiile.

Dacă vă angajați un avocat bun specializat pe dreptul familiei, va ști ce are de făcut și ce să solicite instanței de judecată.
Copilul care a împlinit 18 ani va trebui să vă aducă de la școală adeverință din care să rezulte că este în continuarea studiilor.

Puteți trimite benevol banii. Doar dacă există neînțelegeri se apelează la instanța de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare plata pensie viciucviciu viciucviciu In conditiile in care mi se retin din salariu 33% reprezentand pensie pt doi copii majori, la implinirea varstei de 26 de ani a unuia dintre ei trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! plătesc o pensie de intretinere pentru un copil ... mshboss mshboss Bună ziua! Plătesc o pensie de intretinere pentru un copil minor care urmeaza sa implineasca 18 ani in curand. In hotărârea judecatoreasca scrie ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)