avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stau la bloc si avem antene pe bloc de la TELECOM nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stau la bloc si avem antene pe bloc de la TELECOM nu m-ai suport ...

Stau la bloc si avem antene pe bloc de la TELECOM nu m-ai suport antenele pt. am inceput sa am probleme, ce trebuie sa ii cer presedintelui ca sa ceara desfiintarea lor. Nu se stie cati bani se incaseaza pe aceste antene dar eu nu mai suport. Care este legea acestori antene. Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 17:43, 10 Decembrie 2020
Nu exista nici o lege, exista un contract incheiat intre asociatie si acea societate comerciala. Daca asociatia va renunta la acel contract, vor disparea si antenele.

Acel contract s-a putut incheia doar in baza art. 38 din legea 196/2018 :
Articolul 38
(2)Partile comune pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice de drept public si/sau privat, numai ca urmare a hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari, adoptata cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu si cu acordul tuturor proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune, semnat de presedinte in numele asociatiei si avizat de cenzor/comisia de cenzori.

In conditiile in care s-a realizat acel contract, printr-o adunare generala in care s-a aprobat cu acordul a cel putin a doua treimi din numarul total al proprietarilor, tot asa se poate desfiinta.

Prin urmare mergeti din usa-n usa si convingeti-va vecinii.
Sunteti convins ca exista o asemena hotarare , nu are cum ca la o adunare generala sa fie prezenta de 2 / 3 din proprietari , iar daca au folosit tabele nu stiu daca au castig si stiti ce este instalat cu greu mai darami ! trebuie vazut daca au aprobarile celor invecinati , dar mai cred ceva , ca nu v a obtine acele documente , le fac pierdute , ca nu le mai gasesc , ca este vechea mostenire , ca daca le da jos nu stiu cu cat vor fi penalizati si uite asa unii.........
Eu am aratat doar in ce conditii s-a putut incheia acel contract. Sau poate in alte conditii, depinde ce lege era in vigoare atunci. Dar, in afara de a crede ca nu se mai gasesc acele documente, prin care s-a aprobat contractul si care se pot cere in copie conform art. 28 din legea 196/2018 aveti vreo alta solutie ?
[ link extern ]

Oare cum am putea folosi telefonia mobilă fără antene?

Asociația câștigă suficienți bani ca sa nu renunțe la acel contract. Cred ca ar trebui sa fie o bucurie faptul că intră în vistierie niste bani fără a depune nimeni nici un efort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc la etajul 8 și acum zece ani am fost de acord cu montarea ... Andremat Andremat Locuiesc la etajul 8 și acum zece ani am fost de acord cu montarea unor antene de telefonie pe bloc . La momentul respectiv am fost la notar pentru acord ... (vezi toată discuția)
Aprobare asociatie de proprietari terasa cafenea la parterul blocului ergonomic ergonomic Buna dimineata! La parterul blocului avem spatii comerciale care fac parte din cladire. Avem o cafenea la parterul blocului care este situata in lateral, pe un ... (vezi toată discuția)
Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? ... GCucu GCucu Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? Prin hotărârea adumarii generale s-a stabilit închirierea pentru cel mult un an a unor ... (vezi toată discuția)