Bună seara! Am și eu o întrebare... Am proces de divorț cu minori și am citat ca și martor(fără sa îmi dau seama) pe cineva care știe ce sa întâmplat după ce am părăsit locuinta în care stăteam cu soțul meu, plecând împreună cu copii. Ce pot face sa schimb martorul din proces? Sa îl pot chema pe tata ca el știe cel mai bine ce sa întâmplat cât timp am fost cu soțul meu.
Martorul a fost deja citat sa se prezinte sa depuna marturie in instanta sau ati vrut sa spuneti ca l-ati indicat prin cererea de chemare in judecata (sau prin intampinare), nu ati precizat ce pozitie procesuala aveti, reclamnat sau parat?
De ce doriti sa il inlocuiti?
Trebuie sa stiti ca, un martor nu poate fi inlocuit decat daca exista motive bine intemeiate intrucat art. 311, alin. 2 Cod procedura civila, dispune ca :
"Înlocuirea martorilor nu se va încuviința decât în caz de moarte, dispariție sau motive bine întemeiate, caz în care lista se va depune sub sancțiunea decăderii, în termen de 5 zile de la încuviințare."
In consecinta, va trebui sa solicitati instantei printr-o cerere motivata inlocuirea martorului.
Da, tatal dvs. poate fi propus ca martor intrucat in procesele de divort este admisa, ca o exceptie de la regula generala si audierea rudelor de grad apropiat: parinti, frati, cu exceptia descendentilor.
Art. 316 Cod procedura civila, dispune ca:
"În procesele privitoare la filiație, divorț și alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele și afinii prevăzuți la art. 315, în afară de descendenți."
Bună seara! Eu sunt reclamanta! Eu intentez procesul de divorț. Efectiv nu mi-am dat seama când am citat acea persoană. Dacă este asa, pot face o cerere ca să îl pot cita pe tatăl meu?
In aceasta zi am avut primul proces, și mia zis sa spun un martor... Din păcate am zis pe cineva care nu știe cum a fost viata cu soțul meu înainte de a ma separa de el...
Trebuie sa formulati o cerere prin care solicitati inlocuirea martorului, asa cum v-am spus in mesajul anterior, insa daca cererea nu este corect motivata nu va fi admisa.
Aveti in vedere dispozitiile art. 311 alin, 2 din Codul de procedura civila pe care vi l-am indicat deja.
Ar trebui sa aveti avocat intr-un astfel de proces.