avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Inatentionez sa cumpar o garsoniera,in care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Inatentionez sa cumpar o garsoniera,in care vanzatorul ...

Buna ziua!Inatentionez sa cumpar o garsoniera,in care vanzatorul este proprietar in cota de 95%,iar parintii sai au 5% .Unul dintre parinti a decedat si nu sa facut succesiunea iar despre celalat parinte nu se mai stie nimic...(ultima oara era internat si grav bolnav prin Anglia...).Vanzatorul vinde cota de 95% prin contract vanzare cumparare notarial,iar pentru cei 5% ofera procura notariala de reprezentare in instanta pentru succesiune si iesirea din indiviziune,cu valabilitate 10 ani.Cat de reala si corecta este solutia sau alte pareri,sfaturi?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:36, 5 Ianuarie 2021
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică să vă judecați Dvs. pentru partaj cu un tată pe care nu îl găsește nici copilul lui și apoi să dezbateți o moștenire după mamă, poate chiar și una după tată, când va fi?
De ce ați face asta?
Pe de altă parte, depinde de cât timp liber și bani aveți și cât de tari vi-s nervii! Eu nu aș face așa ceva nici contra cost.
În plus, moștenitorul părinților este cel care vă vinde, deci ați deveni, ulterior, coproprietari și ar trebui să partajați cu dumnealui. sau să vă vândă cota.
În egală măsură, tatăl acela poate nu e grav bolnav prin Anglia și poate își vinde și el cota altcuiva.
Și aș mai putea imagina încă niște alte scenarii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@traian V-ar ajuta daca ati (re)citi povestirea Cuiul lui Pepelea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune marinica71 marinica71 tatal meu a decedat acum doua saptamani si dorim sa dezbatem succesiunea.este vorba de un apartament si un depozit de 10 000 lei.suntem doi frati si de sotia ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare didi98 didi98 Buna seara,aș dori să cumpăr de la mama o casa la țară.Cum trebuie procedat tinand cont ca tata a decedat de 3luni, succesiunea nu este facuta,mama ... (vezi toată discuția)