Bună seara!
Am o vârstă de 50 ani cu o vechime totala în campul muncii de 32 ani. De 2 ani de zile lucrez în sistemul sanitar respectiv în medicina de familie.
Care este numarul de zile ce mi se cuvin pentru un an de munca. Se tine cont de vechimea acumulata în alte ramuri de activitate?
Mulțumesc!
Potrivit Contractului colectiv de muncă la Nivel de Sector Bugetar Sănătate pe anii 2019-2021, înregistrat la M.M.J.S.-D.D.S. sub nr. 1206 din data de 4.11.2019, durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește pentru fiecare salariat în funcție de vechimea în muncă astfel:
a) pentru o vechime de 0-1 an (neîmplinit la data începerii concediului) - 21 de zile lucrătoare;
b) pentru o vechime de 1-5 ani (neîmpliniți la data începerii concediului) - 22 de zile lucrătoare;
c) pentru o vechime de 5-10 ani (neîmpliniți la data începerii concediului) - 23 de zile lucrătoare;
d) pentru o vechime de 10-15 ani (neîmpliniți la data începerii concediului) - 25 de zile lucrătoare;
e) pentru o vechime de 15-20 ani (neîmpliniți la data începerii concediului) - 28 de zile lucrătoare;
f) pentru o vechime de peste 20 de ani - 30 de zile lucrătoare.
Bună ziua și mulțumesc pentru răspunsul dvs. Am înțeles ce este prevazut în Contractul colectiv de muncă la Nivel de Sector Bugetar Sănătate pe anii 2019-2021, În continuare nelămurirea mea consta în faptul ca:
1. Noi, asistentii medicali angajați la medicul de familie nu suntem bugetari.
Noi suntem plătiți de medicul de familie cu alte cuvinte de "patron" (asa cum le place chiar lor sa spună). În aceste condiții, suntem incluși și noi în acest contract colectiv de munca?
2. Am înțeles care este nr. de zile de CO aferent vechimii dar nu sunt sigura dacă se refera la vechime totala în campul muncii sau la vechime în sănătate.
Zile de concediu
globulet
Sunt asistenta medicala la un spital de stat din BUCURESTI.Pe 1 oct.2009 fac 10 ani de cand lucrez.Odata cu marirea sporului de vechime (15%) nu trebuie sa mi ... (vezi toată discuția)