avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Notificare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Notificare

Imi trebuie o notificare pentru a solicita restituirea unor sume restante de la societati comerciale.
Cel mai recent răspuns: aqihito , utilizator 17:21, 18 August 2006
Nu cred ca exista o notificare standard. Este o simpla adresa (scrisoare), sigur, poate fi intitualata NOTIFICARE, prin care se comunica problema in cauza. Ex. Prin prezenta va notificam ca figurati in evidentele noastre cu un debit in suma de (ne datorati suma de ..), reprezentand..... Va rugam ca in termen de ... sa achitati suma de ... in contul nostru.. dechis la banca....
Sau se poate folosi o varianta mai dura, ex. In situatia in care nu achitati suma mentionata pana la data..., vom fi nevoiti a initia procedurile legale pentru recuperarea pe cale ...
E o parare!
CA FRAZE SPERIETOARE EU LE FOLOSESC PE URMATOARELE:

X-( In situatia in care nu veti achita suma restanta in termen de 7 zile de la primirea prezentei, ne vedem siliti a va actiona in judecata, solicitandu-va pe aceasta cale plata debitului reactualizat in functie de indicele de inflatie, plata de daune moratorii pentru incalcarea flagranta a obligatiei de plata a pretului, cheltuieli de judecata pana la ultimul act de executare si onarariu de avocat.

X-( De asemenea, vom solicita instantei de judecata, odata cu promovarea actiunii in justitie pentru recuperarea datoriei pe care o aveti fata de societatea noastra, si instituirea unui sechestru judiciar conform art. 1632/Cod Civil. Precizam, de asemenea, ca toate cheltuielile ocazionate de desfasurarea acestei proceduri vor fi suportate de catre societatea dumneavoastra, in calitate de debitoare, conform dispozitiilor legale in materie.

Va aducem la cunostinta ca, in conformitate cu dispozitiile art.43 Cod Comercial sunteti de drept in intarziere, urmand a suporta consecintele legale ale acestui fapt. Temeiul legal al solicitarilor noastre il reprezinta art. 969,1084 si 1361 Cod Civil.

alege cat de dur vrei sa sune.
debitul va fi conciliat potrivit art 720 indice 1 C.proc.civ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie og5 Andrei Dina Andrei Dina Imi poate da cineva cateva exemple de motive pentru formularea unei actiuni in anulare impotriva og5? (vezi toată discuția)
Notificare recupere creante alex09 alex09 buna ziua am o rugaminte ma poate ajuta cineva cu un model de notificare recuperare creante?va multumesc (vezi toată discuția)
Somatie de plata de la o companie de telefonie mobila Nicus0r Nicus0r Buna ziua, am primit si eu o somatie de plata de la domni de la orange romania care spune asa \"Conform situatiei contului dvs, orange va informeaza ca ... (vezi toată discuția)