avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara. Buna ziua Sunt divortata de 7 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara. Buna ziua Sunt divortata de 7 ani si fata noastra a implibit ...

Buna ziua
Sunt divortata de 7 ani si fata noastra a implibit anul acesta in noiembrie 18 ani. Tatal a fost obligat prin hotarare judecatoreasca la plata pensiei alimentare, pana la majorat,desi ultimele 2 luni nu a mai platit.
As dori sa stiu daca pensia poate fi prelungita pe timpul studiilor si care sunt procedurile pe care trebuie sa le urmez in acest sens? De asemenea,ce tfebuie sa fac pentru a obtine banii din urma? Ultima oara a trimis bani, prin posta, in septembrie.
Multumesc frumos pentru un eventual raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:50, 14 Decembrie 2020
Buna ziua.
Fata dvs are dreptul sa primeasca pensia de intretinere, daca este in continuarea studiilor, pana la maxim 26 de ani.
Va trebui promovata in instanta o actiune, impotriva tatalui, in care sa solicite acest lucru si de asemenea pensia neachitata.
pt plata restantei, va adresati unui executor judecatoresc.
notificati-l intai sa nu zica ca nu l-ati anuntat si ca o sa aiba de plata si executorul , pote vrea sa ii dea de bunavoie.
Sa deschidă urgent proces daca are dovezi ca face studii superioare.
Fata trebuie sa deschidă procesul.
Mulțumesc frumos

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sa deschidă urgent proces daca are dovezi ca face studii superioare.
Fata trebuie sa deschidă procesul.

Ca sa prinda pensie pe decembrie 2020 trebuie sa deschida in decembrie procesul si nu in ianuarie.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara cristiant111789 cristiant111789 Buna ziua, ma numesc CT si am o intrebare in legatura cu recuperarea pensiei alimentare datorate de tatal meu, printr-o sentinta definitiva din anul 1990. ... (vezi toată discuția)
Incetarea pensiei alimentare Daniel1971 Daniel1971 Buna ziua. Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortat din 2003 si instanta a dispus plata unei pensii de intretinere in procent de 25% din salariu ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata pentru neplata pensie alimentara addora addora Buna ziua,am 24 ani iar parintii mei au divortat cand aveam 14 ani ,custodia fiind incredintata mamei mele.Dupa divort tatal meu care locuieste in alt oras,nu ... (vezi toată discuția)