avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntarea la mandatul de presedinte al asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntarea la mandatul de presedinte al asociatiei de proprietari.

Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie de proprietari poate sa ,,scape" de acesta functie cel mai simplu si repede ? De tinut cont ca nu exista un alt doritor al acestei functii!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:56, 15 Decembrie 2020
Este procedura prevazuta de disp L nr 196/2018
Informati oficial angajatorul =asociatia de proprietari de interesul dv de a renunta la exercitare functiei de presedinte de asociatie
Aveti varianta sa numiti un vicepresedinte din membrii comitetului executiv
In astfel de situatii,trebuie convocata adunare generala care sa aleaga prin votul participantilor alt reprezentant legal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu e sa scrieti o cerere de a iesi din asociatia de proprietari. Fara calitatea de membru, automat nu mai sunteti, legal, presedinte. Dupa aceea va reinscrieti.

malex1960 a scris:

Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie de proprietari poate sa ,,scape" de acesta functie cel mai simplu si repede ? De tinut cont ca nu exista un alt doritor al acestei functii!

Daca mi-a expirat mandatul de presedinte si la adunarea generala nu se alege un alt presedinte pentru ca nu sunt doritorii, ma pot folosii de aceasta situatie pentru a renunta la presidentie?? mai am vre-o obligatie in ceea ce priveste presedintia asociatiei??
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
malex1960, utilizator
Daca mi-a expirat mandatul de presedinte si la adunarea generala nu se alege un alt presedinte pentru ca nu sunt doritorii, ma pot folosi de aceasta situatie pentru a renunta la presidentie??Mmai am vre-o obligatie in ceea ce priveste presedintia asociatiei??
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018 nu "admite" cazul "fara doritori" . :) In schimb admite cazul cu renuntare la calitatea de membru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie ... salontanul salontanul Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie de proprietari. Nimeni nu vrea sa preia functia. Daca imi schimb domiciliul (potrivit legii ... (vezi toată discuția)
Demisie comitet executiv carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Cum se procedeaza in cazul in care doresc sa demisionez din calitatea de membru in Comitetul Executiv insa nimeni nu doreste sa ocupe aceasta ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari pierdere mandat la vanzare apartament tibia tibia Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari si mi-am vandut apartamentul. Pierd automat calitate de Presedinte sau exista un termen? Mai e nevoie sa ... (vezi toată discuția)