avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte ridicare gunoi. Buna ziua, Sunt presedintele (nou ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte ridicare gunoi. Buna ziua, Sunt presedintele (nou ales) al unei asociatii de ...

Buna ziua,
Sunt presedintele (nou ales) al unei asociatii de proprietari. Intampin o problema cu gunoiul menajer. Ni s-a trimis o adresa (de la furnizorul de servicii, AVE) prin care se solicita participarea cuiva din asociatie la ridicarea deseurilor menajere. Ne-am gandit ca este o idee buna si amfost de acord cu asta. M-au chemat o data si... pauza. Contabila spune ca potrivit legii contabilitatii ar trebui sa refuze plata facturilor daca cei de la AVE nu au dovada acceptului colectarii gunoiului (un bon semnat de mine). Poate cineva sa ma ajute cu acesta situatie specificandu-mi legea unde scrie asta? Cu multumiri anticipate, Salontanul.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 19:18, 8 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca situatia dvs este reglementata local, acolo la dvs. Sfatul este sa mergeti la primarie, la biroul de indrumare asociatii de proprietari si sa intrebati. Cu alte cuvinte, regula despre care spuneti, nu se aplica in toata tara, si, in plus, ar trebui vazut si contractul dvs cu firma de salubritate.
Multumesc dar eu vorbeam de situatia generala! Adica pentru plata unei facturi trebuie dovedit ca s-a executat o activitate. Asa oricine poate sa emita o factura si eu trebuie sa o achit?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu placere.

Pentru plata unei facturi - 1. trebuie factura - 2. in spatele ei, trebuie contractul, cu tot ce cuprinde el, termene, modalitati de plata si obligatiile partilor.
In cazul neexecutarii obligatiilor, se poate refuza plata, insa, repet, NU EXISTA REGULA GENERALA ca la ridicarea gunoiului sa existe un supraveghetor din partea beneficiarului care sa constate ca s-a ridicat sau nu s-a ridicat gunoiul.
Pot exista mijloace mult mai simple si mai comode ca sa se constate o astfel de situatie, atunci cand in mod exceptional ea se produce ...Spre exemplu, se face o poza si un proces verbal care se trimite prestatorului.

Iar in mesajul anterior, am scris, "..., si, in plus, ar trebui vazut si contractul dvs cu firma de salubritate."
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
salontanul a scris:

Multumesc dar eu vorbeam de situatia generala! Adica pentru plata unei facturi trebuie dovedit ca s-a executat o activitate. Asa oricine poate sa emita o factura si eu trebuie sa o achit?

Situația generală nu are relevanță în situația concretă expusă de dvs.
E extrem de simplu de constatat dacă s-a prestat sau nu serviciul, nici eu nu înțeleg cerința firmei. Dacă nu mai există gunoi înseamnă că a fost ridicat, ce-or mai vrea? Să le supravegheze altcineva angajații? E consum de timp inutil pentru beneficiari. Dacă nu-s mulțumiți pot reclama la firmă, nu trebuie să stea ei cu ochii pe gunoieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare aliice aliice primaria comunei unde locuiesc a facut un contract cu o firma de salubrizare pentru adunarea deseurilor menajere de la fiecare imobil al comunei. Pentru acest ... (vezi toată discuția)
Taxa obligatorie pentru ridicarea gunoiului MariusAnA MariusAnA Buna ziua Bunicii mei au primit ieri un plic trimis de primarie (rural) cu un titlu executoriu in care sunt anuntati ca au o restanta de 430 lei. In acea ... (vezi toată discuția)