avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... !!!AJUTOR!!!Buna ziua , am urmatoarea problema , anul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

!!!AJUTOR!!!Buna ziua , am urmatoarea problema , anul trecut am cumparat ...

Buna ziua , am urmatoarea problema , anul trecut am cumparat o masina , fara contract vc , proprietarul mi-a dat doar talonul fara cartea masinii , anul acesta la randul meu am vandut masina mai departe tot fara contract vc , acuma fostul proprietar vrea sa treaca masina pe mine cu contract vc ca sa nu mai plateasca impozit pentru masina , dar nu gaseste cartea masinii (cum s-ar spune vrea scape de masina ) si eu la randul meu pot intra doar in posesia talonului si numarului de inmatriculare , cum as putea proceda pentru radierea masinii ? Neavand toate actele masinii , si eu , ca nou proprietar , pot depune cerere la RAR pentru o carte noua ? Va rog sa ma ajutati , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 17:38, 16 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Masina nu a iesit din patrimoniul primului proprietar. Dumneavoastra ati fost, in realitate, doar un posesor si nu ati perfectat o vanzare.
Fostul proprietar o sa faca , sau a facut deja un contract de vanzare cumparare si urmeaza sa fie trecut pe bunicul meu , dupa asta care-i procedura pentru radiere ?
Cand merge la ANAF sa solicite fiscalul i se vor comunica acolo restul informatiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare succesiva a unui autoturism TrancerDJ TrancerDJ Buna ziua, Am achizitionat acum cateva zile un autoturism de la o persoana juridica. Inca nu am facut radierea masinii/inmatriculare/luare in evidenta la ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Placute de inmatriculare auto crina67 crina67 buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele ... (vezi toată discuția)