avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort pe cale amiabila- daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort pe cale amiabila- daune morale

Se pot acorda daune morale daca divortul e pe cale amiabila?
Cel mai recent răspuns: tony27 , utilizator 16:06, 30 Decembrie 2009
Glumiti , nu-i asa?!:D
Daca divortul este de comun acord sau pe cale amiabila , despre ce daune morale sa discutam? Si oricum , in cadrul unui proces de divort nu se acorda daune morale! Se stabileste custodia copiilor , se discuta masa partajabila , partile decid daca se face partajul voluntar (ulterior procesului) sau se face partajul in instanta etc.
Daune morale ar merita ambii soti , caci divortul nu cred ca este o placere pentru vreuna dintre parti!
Raspunsul: exclus daune morale! Poate in cadrul unui alt proces : de amenintare , de vatamare corporala , de altceva in orice caz! NU de divort!
Succes!B-)
Nu exista o astfel de prevedere legala in materia divortului...
Nu stiu de unde aveti aceasta informatie dar sincer, intrebarea dvs. ma face sa zambesc (de fapt sa rad in hohote...).:)
Daune morale? nu ne-ati spus pentruce anume doriti sa obtineti aceste daune . La divort nu am auzit ,in orice caz, sa se pretinda asaceva.
IN AFARA DE DIVORT, in alte cauze civile in situatia in care o parte este tarata pe nedrept in instanta si la final i se da si castig de cauza, adica se dovedeste acest fapt, poate pretinde daune morale?
in ce situatii se pot pretinde daune morale?
daunele morale se pot cere inainte de dezbaterea pe fond a cauzei sau pot fi cerute si ulterior pe parcursul desfasurarii procesului?
In materie de raspundere civila delictuala, se pot solicita daune morale.
Pentru a va face o idee despre aceste daune morale :

[ link extern ] /

Ceea ce doriti dvs. sa solicitati instantei, nu se poate.Pe cale de actiune separata, conform art.998-999 C.civ., daca reusiti sa dovediti prejudiciul produs, posibil...

Alte discuții în legătură

Accident - daune Alen1981 Alen1981 In proces penal se pot cere pretenti materiale? Ce inseamna parte civila pentru Fond? La un proces penal pot sa imputernicesc pe cineva sa merga in locul meu? ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 3 ani in urma unui divort de comun acord robert_mihai robert_mihai Buna ziua!....Recunosc ca am urmarit cu interes toate discutiile postate pe forum legate de partaj si proceduri dar intrucat ma identific doar partial cu unele ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cumparare casa vrobu vrobu Buna ziua, in 2007 am cumparat ( impropriu spus ), punand bani impreuna, eu , sotia mea si socrii mei, un apartament cu trei camere. Eu si sotia am platit ... (vezi toată discuția)