avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supun atentie d-voastra urmatoarea situatie: am fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supun atentie d-voastra urmatoarea situatie: am fost singur la ...

Supun atentie d-voastra urmatoarea situatie: am fost singur la parinti, care au murit amandoi. Matusa mea, sora tatalui meu, a fost casatorita dar nu a avut copii nici din prima casatorie si nici din cea de a doua, insa cel de-al doilea sot are un baiat, major la data la care s-a casatorit cu matusa mea. Cel de-al doilea sot al matusii mele a murit recent si data fiind varsta ei inaintata si starea de sanatate, este extrem de putin probabil sa se recasatoreasca inca odata. Practic in prezent, singurele ei rude apropiate sunt eu, nepot de frate si baiatul sotului decedat. In cazul in care se intampla ceva cu matusa mea, cine si cum vine la mostenire?
Cel mai recent răspuns: lamar , utilizator 16:47, 18 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe sotul matusii il mostenesc matusa si fiul sau.
Iar pe matusa o mosteniti doar dvs.(daca nu a lasat vreun testament in favoarea altei persoane)
In rest, intinderea exacta a drepturilor dvs, depinde de bunurile proprii ale fiecarui sot si de bunurile comune pe care le-au dobandit impreuna.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
raluk0207, utilizator
Multumesc, asa stiam si eu dar voiam sa fiu sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru situatia in care sunt unica mostenitoare la casa matusii mele de care ma ingrijesc romandaniela romandaniela Sunt unica mostenitoare si matusa mea m-a imputernicit prin testament olograf sa o mostenesc dupa moarte. Are un apartament de 3 camere. Ma ingrijesc de draga ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la verisoara tatalui mischel80 mischel80 Vreau o lamurire.Tatal meu a avut o verisoa care era casatorita si nu are copii nici frati,a decedat si ea si sotul ei in aceiasi zi,sotul ei are o sora si ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)