avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog din suflet sa-mi raspundeti : Am o casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog din suflet sa-mi raspundeti : Am o casa pe numele meu ...

Va rog din suflet sa-mi raspundeti : Am o casa pe numele meu am facut un copil fiind necasatorita daca fac act pe numele copilului concubinul poate beneficia de pe urma copilului cota parte la casa ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
Elisa eli, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 02:10, 21 Decembrie 2020
Bună ziua,

Dacă moare copilul, da. Mai pot exista și alte ipoteze.
Dacă e recunoscut copilul da.dar de ce vreți sa puneți casa pe numele copilului acum?
Antoanela Geaman, Avocat
Nu se înțelege din topic care ar fi logica de a trece casa prin donație pe numele copilului. Tatăl este moștenitor rezervatar al copilului la egalitate cu mama.

Ma preseaza concubinul sa trec casa pe numele copilului !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai de ce ? ce treaba are el cu casa dvs ? care e logica lui?
nu faceti prostia asta!!!!!
casa e a dvs si o sa ii revina copilului la decesul dvs.
daca ii dati copilului casa, s-ar putea sa o admirati de pe afara.
si daca va rezervati dreptul de uzufruct viager, va complicati sa ii dati de acum.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Despre contract de vanzare cumpare eu si eu eu si eu Buna ziua, sunt MMD nu imi pot da numele Va rog am si eu o intrebare.Eu am acte pe casa de vanzare cumparare ,am 2 baieti unul casatorit si are un copil iar ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate in concubinaj EpureDana EpureDana Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o persoana care a divortat in anul 2015 ca si mine. Am achizitionat o proprietate impreuna in cota de 50/50%. In conditiile ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)