avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunurile proprii devin comune dupa 5 ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunurile proprii devin comune dupa 5 ani?

am si eu o intrebare...
Am o relatie de cativa ani, intr-o anumita perioada am achizitionat un apartament, pe numele meu , in rate, pe care il platesc impreuna cu logodnica mea...dupa casatorie, intr-un nefericit caz, in care noi 2 ne vom despartii, aceasta are drept la imobil?...
se spunea ca sa dat o lege, ca dupa o perioada de 5 ani, B-)legitim casatoriti, , bunurile se impart...ce imi puteti spune?
multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
marino, utilizator
Buna ziua. Nu este inca vreo lege care sa prevada asa ceva. Bunul este al dvs. propriu ,insa,daca soti a si-a adus aportul la plata ratelor, in ca zde despartire, va avea un drept de creanta , asa incat ,isi va putea cere banii investiti.
ContSters47264, utilizator
Logodnica este coplatitator.Prin urmare, va avea un drept de creanta , cu privire la sumele de bani utilizate pentru plata pretului.
Bunul este , insa ,proprietatea dumneavoastra.
Cata vreme , insa , ii permiteti sa va sustina financiar , in vederea platii ratelor , va avea posibilitatea de a-si valorifica dreptul de a-si recupera aceste sume.( insa , scurgerea termenului de 3 ani , de la nasterea dreptului , stinge facultatea de a sesiza instanta de judecata).

Termenul mentionat de dumneavoastra nu exista in nicio reglementare.Succes.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Apartamentul e al dvs, logodnica e coplatitor.
marino a scris:
se spunea ca sa dat o lege, ca dupa o perioada de 5 ani, B-)legitim casatoriti, , bunurile se impart...ce imi puteti spune?

Zvonul asta depinde dupa cum bate vantul, ba a existat, ba exista, ba e in plan. Ei bine, nici nu a existat nici nu exista si nici vreun proiect cu asa aberatie nu este.

@Ioana: de acord cu tine, cu mentiunea ca prescriptia nu curge intre soti.
ContSters20980, utilizator
@andreea Asa este, prescriptia intre soti e suspendata.Eu am avut in vedere perioada in care cei doi raman logoditi.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Apartament cu rate luat inainte de casatorie alexa1999 alexa1999 buna ziua, am un apartament prin prima casa, luat acum 2-3 ani si anul acesta ma casatoresc. ideea e ca voiam sa stiu daca regimul comunitatii legale ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Username08 Username08 Pe data de 23 iulie 2018 logodnicul meu a semnat actul adițional pentru achiziționarea unui apartament prin credit ipotecar. Dosarul este încă în curs , ... (vezi toată discuția)
Divort, copil, partaj, apartament achizitionat anterior, contract comodat SebastianP SebastianP Buna ziua, Am urmatorul caz: - sunt casatorit de 11 luni si am un copil din casatorie; - am un copil dintr-o relatie anterioara casatoriei, in tutela ... (vezi toată discuția)