avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile pe PFI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile pe PFI

AM UN PFI IN DOMENIUL ASIGURARILOR. AS DORI SA ACHIZITIONEZ O IMPRIMANTA PENTRU A O PUTEA TRECE CA SI CHELTUIELI IN REGISTRUL DE INCASARI SI PLATI. AS PUTEA SA O TREC CA SI CHELTUIALA UNICA SAU TREBUIE TRECUTA O SUMA LUNARA, CA SI O AMORTIZARE? MULTUMESC!
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:14, 23 Decembrie 2020
Se discuta de inregistrare ca si cheltuiala deductibila doar a valorii amortizarii anuale conform planului de amortizare, doar daca valoarea mijlocului fix este peste 2500 lei conform facturii.
Deci o imprimanta la 300 ron o trec ca și cheltuiala unica in luna achizitiei? Mulțumesc!

george-neagu a scris:

Se discuta de inregistrare ca si cheltuiala deductibila doar a valorii amortizarii anuale conform planului de amortizare, doar daca valoarea mijlocului fix este peste 2500 lei conform facturii.

Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transpunere in registre a mijloacelor fixe big_bughy big_bughy Buna ziua, E primul an cand trebuie sa fac singur lucrul asta si sunt unele lucruri pe care nu le inteleg. Cum voi trece mijloacele fixe (valoare ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu achizitia unui utilaj alina_gorgan alina_gorgan in anul 2014 am cumparat pe PFA un utilaj fara de care nu imi pot desfasura activitatea. Doresc sa stiu daca la sfarsitul anului 2014 pot sa-mi deduc din ... (vezi toată discuția)