avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Intampin si eu o situatie la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Intampin si eu o situatie la locul de munca si as ...

Buna seara,

Intampin si eu o situatie la locul de munca si as dori sa stiu exact care sunt drepturile mele.
Lucrez intr-o multinationala, iar punctul de lucru se inchide pe motive ce tin de cifre, am fost informati in data 08.12 ca se inchide din 01.01 printr-un email in care era atasata un document de incetare a contractului de comun acord in care mi se ofera 2 salarii comepnsatorii. Am dreptul de a refuza aceste salarii si sa semnez de comun acord? Mi se pare foarte mica suma si pentru mine e mai convenabil sa merg pe somaj, iar daca semnez de comun acord nu mai am dreptul la somaj din cate stiu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 23 Decembrie 2020
Aveti dreptul de a refuza acele salarii si de a semna actul de incetare a contractului de comun acord .
In data de 10.12 am trimis mail catre superior si HR in care le-am spus ca nu accept salariile oentru ca sunt sub nevoilor mele , insa pana in ziua de azi nu am primit un raspuns. Ideea este ca din cate stiu eu am dreptul la 20 de zile lucratoare de preaviz, eu inca nu am semnat nimic. De cand mai exact se aplica preavizul? Am dreptul sa il cer chiar daca magazinul se inchide la data de 1?
In general, angajatorii emit o instiintare de preaviz care contine durata preavizului si data de cand incepe.
Revin cu o ultima intrebare.
Am cazut de comun acord cu firma la un nr de salarii compensatorii mai mari decat cele oferite initial, acum intrebarea este din salariile compensatorii brute se mai retin taxele?
Da, din salariile compensatorii brute se retin taxele aferente bugetului de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul Srb Srb Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa ... (vezi toată discuția)
Notificare desfiintare post lauricafl lauricafl Buna ziua! Astazi cand am ajuns la munca am primit o Notificare pe care mi s-a spus sa o semnez ( si am semnat-o) prin care sunt anuntat ca se desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru alexandraines alexandraines Buna seara! As avea nevoie de cateva informatii. Firma la care lucrez isi inchide punctul de lucru la sfarsitul lunii iar noi am fost anuntati acum 4 zile.Ce ... (vezi toată discuția)