avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT. Am o problema și nu știu unde sa ma adresez, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT. Am o problema și nu știu unde sa ma adresez, sau ...

Bună seara. Am o problema și nu știu unde sa ma adresez, sau dac am vreo șansă să o rezolv. Dacă exista vreo lege ca re sa îmi dea dreptate. În anul 2018 lu a Aprilie am cumpărat un apartament în loc. Floresti, Cluj., vreau sa vând acest apartament din anumite motive personale. Am cumpărător, am făcut un antecontract notarial, acesta vrea sa îl achiziționeze prin programul Noua casa, dar după vizita evaluatorului am constatat cu stupoare ca blocul în care locuiesc și cel de lângă, NU ARE DRUM DE ACCES. Sunt 120 de apartamente în aceasta situație. Ma interesează dacă exista vreo lege care sa oblige constructorul sa ne asigure acea cale de acces. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Petru72 , utilizator 07:59, 23 Decembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai si dvs pe unde intrati in casa/bloc/imobil?
Drum de acces exista, doar ca nu îl avem în proprietate, a rămas în proprietatea firmei care a construit blocul. Cei de la banca spun ca acel drum trebuie să fie în proprietatea locatarilor sau a primăriei, încadrat ca drum public. Fără drum banca nu acorda credit.

trandafir2 a scris:

Pai si dvs pe unde intrati in casa/bloc/imobil?

Nu e musai sa fie in proprietatea locatarilor, e posibil sa fie constituita servitute de trecere pe drumul de acces in favoarea terenului de sub bloc. In virtutea acestei servituti, toti coproprietarii terenului de sub bloc (toti locatarii proprietari de apartamente) au drept de trecere pe drum.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Petru72 a scris:
Fără drum banca nu acorda credit.

Banca isi face propriile reguli, si pe buna dreptate. In caz ca imprumutatul va fi insolvent/a, faptul ca acolo exista un drum in proprietatea altuia, poate fi un "cuiul lui Pepelea", iar valorificarea imobilului sa sufere. S-au desteptat si adjudecatarii.
Practic si pe scurt, in situatia dvs, nu exista lege care sa oblige banca/creditorul sa accepte o garantie care nu se incadreaza in politica bancii.
Cu constructorul trebuie sa va judecati pentru un drept de trecere/servitute.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
trandafir2, moderator
Ok, nici nu ma gândeam ca banca nu are dreptate, voiam doar sa știu dacă am vreo șansă în instanta în fata constructorului. Știm cu toții ca corupția e în floare im tara noastră. Oare în afara de a contacta un avocat, unde ar trebui sa ma mai adresez. Ma gândesc ca i-as forță puțin mana, daca as face o reclamație la DIICOT sau ANAF. Nu prea as avea timp pentru un proces. Durează prea mult timp și as avea nevoie de bănuții de pe apartament pentru o alta investiție.

Alte discuții în legătură

Drept servitute vs. parcare Marc_ Marc_ Buna ziua. In cazul in care detii drept de servitute asupra unui teren pe care nu esti coproprietar, este posibila parcarea atat timp cat calea de acces nu ... (vezi toată discuția)
Drum public complex privat Loredana Monica Loredana Monica Buna ziua, locuiesc intr-un complex de blocuri din Popesti-Leordeni. In spatele complexului este un teren f mare care a devenit intravilan si pe care urmeaza ... (vezi toată discuția)
Acces la apartamentul meu, situat pe o proprietate privata ionutzinca ionutzinca Vreau sa ma lamuriti si pe mine, va rog, in urmatoarea situatie: eu si alti multi locatari, am cumparat apartamente intr-un cartier privat de locuinte; ... (vezi toată discuția)