Bună seara. Am o problema și nu știu unde sa ma adresez, sau dac am vreo șansă să o rezolv. Dacă exista vreo lege ca re sa îmi dea dreptate. În anul 2018 lu a Aprilie am cumpărat un apartament în loc. Floresti, Cluj., vreau sa vând acest apartament din anumite motive personale. Am cumpărător, am făcut un antecontract notarial, acesta vrea sa îl achiziționeze prin programul Noua casa, dar după vizita evaluatorului am constatat cu stupoare ca blocul în care locuiesc și cel de lângă, NU ARE DRUM DE ACCES. Sunt 120 de apartamente în aceasta situație. Ma interesează dacă exista vreo lege care sa oblige constructorul sa ne asigure acea cale de acces. Va mulțumesc.
trandafir2
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este vorba de coruptie aici, e vorba de altceva, mult mai simplu si omenesc, dar nu mai intru in detalii.
Semnezi un act, o hartie, dai o caruta de bani, mai da frate 2-300 lei si cheama pe unul care stie sa citeasca si multe din probleme vor fi din start eliminate.
In fine ...,concluzia este ca fara proces, in instanta, nu o rezolvati. A doua concluzie este ca, dezvoltatorul a fost mai istet.
Reclamatia la Diicot sau Anaf este un vis, o iluzie, concret este inadmisibila.
Ati cumparat ce ati cumparat, acum ca sa dati vina pe altii este un non sens.
@Petru Dezvoltatorul a decis ca drumul de acces sa aiba regim de drum privat, nu de drum public! Adica a preferat sa nu-l ,,doneze" UAT-ului (primariei). Bun sfatul, poate-l citesc si altii: apelati la un avocat inainte, sa stiti pe ce va veti da banii!
Va mulțumesc tuturor pentru răspuns. Am reușit sa obțin o declarație notariala prin care constructorul este deacord sa folosesc acel drum ca drum de acces la bloc, specificând ca în cel mai scurt timp, îl va dona la primărie, devenind drum public.