avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans plătit pentru achizitie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans plătit pentru achizitie apartament

Buna seara! In baza unei promisiuni de vanzare a unui apartament am achitat avansul de 20.000 de euro promis. Acum, inainte de plata primei rate din suma, ne-am răzgândit (eu si prietenul) si am vrea sa renunțăm la apartament. In promisiune este stipulat că daca noi sau dezvoltatorul se razgandeste se va oferi 1.000 de euro daune. Intrebarea este: mai putem recupera avansul daca renunțăm și sa plătim doar 1.000 euro amintita sau pierdem avansul? Va multumim!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:44, 21 Decembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai corect ar fi ca pentru a nu risca sa pierdeți avansul să mergeți la un av care sa studieze contractul/,promisiunea în integralitate si a va ofere un sfat pertinent în cunoștință de cauză.In mod normal va costa pana in 0,5% din banii pe care riscati sa-i pierdeți...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, mergeti cu contractul la avocat ca sa nu aveti surprize neplacute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune vanzare cumparare - recuperare avans Alice..C Alice..C Buna seara, In iunie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vânzare-cumpărare pentru un apartament intr-un bloc nou in constructie. Incheierea in ... (vezi toată discuția)
Avans apartament kotelvero kotelvero Am platit 1000 de euro avans la un apartament prin care constructorul se angajeaza sa ni-l retina pana cand ii gata. Apartamentul ii gata conform precontract ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. un prieten a platit avansul pentru un apartament care ... Maria Popovici Maria Popovici Buna ziua. Un prieten a platit avansul pentru un apartament care ar fi trebuit sa fie finalizat la data de 20.04.22. Stadiul blocului nu a avansat foarte mult ... (vezi toată discuția)