avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotărâre judecătorească condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotărâre judecătorească condamnare

Complet: Complet 4 Amânări de pronunţare
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul ............. la pedeapsa de 8.100 lei amendă penală, corespunzătoare a 180 zile-amendă în cuantum de 45 lei/zi-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă comisă la data de 28.08.2017. În baza art. 63, alin. (1) C.pen. atrage atenţia inculpatului că în cazul neexecutării cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, numărul zilelor - amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare. În baza art. 274 alin.(1) C.proc.pen. obligă inculpatul la plata a 1.350 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 450 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate pe parcursul urmăririi penale. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Y. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.12.2020.

Ce înseamnă? Mi-au anulat permisul sau îl pot recupera, va rog mult

- editare date personale -
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Amenda trebuie achitata în 3 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Ramane definitiva după ce expira termenul de apel de 10 zile de când vi se comunica minuta dvs., respectiv parchetului.
Nu stiu in cât timp urmează sa primiți minuta. Aproximativ o săptămână, doua, de când s-a pronunțat.

Dumneavoastră ce părere aveți dacă fac recurs poate sa îmi dea o amenda penală mai mare decât cea care este de 8100 și îmi rămâne permisul anulat ??sau poate să-mi rămână aceiași amenda dar îmi dau permisul nu vor putea sa schimbe amenda penală cu una sub supraveghere adevărat sant deja 3ani și 4 luni de când mi-au luat permisul va rog mult să-mi răspundeți
Duca Oana a scris:

Amenda trebuie achitata în 3 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Ramane definitiva după ce expira termenul de apel de 10 zile de când vi se comunica minuta dvs., respectiv parchetului.
Nu stiu in cât timp urmează sa primiți minuta. Aproximativ o săptămână, doua, de când s-a pronunțat.

1. Nu se poate stabili o pedeapsa mai grea dacă doar dumneavoastră exercitați cale de atac.
2. Amenda nu poate fi suspendată, poate fi amânată aplicarea ei. Dar aceasta soluție ar fi prea buna pentru situația dvs. Avocatul dvs. trebuia sa solicite închisoare cu amânarea aplicării ei, era mai avantajos pentru dvs. Așa, o sa trebuiască sa achitați amenda în 3 luni și rămâneți și fără permis.
3. În cazul în care obtineți o soluție de amânare a aplicării pedepsei, permisul vi se restituie.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2020
Duca Oana, Avocat
Deci amenda rămâne aceiași nu?dar dacă schimba cu aplicarea amânării pedepsei poate sa îmi dea 2 ani sub supraveghere ?,plus amenda penală??eu locuiesc in Madrid ce ma sfătuiți nu se tine ont și de nr de ani de când stau fără permis va mulțumesc va rog să-mi răspundeți ?

Duca Oana a scris:

1. Nu se poate stabili o pedeapsa mai grea dacă doar dumneavoastră exercitați cale de atac.
2. Amenda nu poate fi suspendată, poate fi amânată aplicarea ei. Dar aceasta soluție ar fi prea buna pentru situația dvs. Avocatul dvs. trebuia sa solicite închisoare cu amânarea aplicării ei, era mai avantajos pentru dvs. Așa, o sa trebuiască sa achitați amenda în 3 luni și rămâneți și fără permis.
3. În cazul în care obtineți o soluție de amânare a aplicării pedepsei, permisul vi se restituie.

Daca nu locuiti in tara, amenda penala este cea mai buna solutie, chiar daca vi se anuleaza permisul, nu aveti masuri de supraveghere sau eventuale obligatii stabilite de instanta.

Alte discuții în legătură

Salut imi poate da cineva câteva detalii și dacă pot părăsi țara Jiulianoo Jiulianoo Nume Calitate parte Carp Iulian Inculpat Şedinţe 17.10.2019 Ora estimata: 8:30 Complet: C2OP Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan ionaurel33 ionaurel33 Buna ziua, Acum câteva zile am luat proasta decizie de a mă urca băut la volan. Am fost oprit de organele de poliție și am avut o concentrație a ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto tiberiu448 tiberiu448 26.02.2015 Ora estimata: 10:00 Complet: C1P Tip solutie: Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin 10.C.proc.pen., ... (vezi toată discuția)