avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotărâre judecătorească condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotărâre judecătorească condamnare

Complet: Complet 4 Amânări de pronunţare
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul ............. la pedeapsa de 8.100 lei amendă penală, corespunzătoare a 180 zile-amendă în cuantum de 45 lei/zi-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă comisă la data de 28.08.2017. În baza art. 63, alin. (1) C.pen. atrage atenţia inculpatului că în cazul neexecutării cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, numărul zilelor - amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare. În baza art. 274 alin.(1) C.proc.pen. obligă inculpatul la plata a 1.350 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 450 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate pe parcursul urmăririi penale. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Y. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.12.2020.

Ce înseamnă? Mi-au anulat permisul sau îl pot recupera, va rog mult

- editare date personale -
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Manuela Rășină, administrator

Poate sa schimbe amânarea aplicării pedepsei sub supraveghere ??daca rămâne amenda penală??
Duca Oana a scris:

1. Nu se poate stabili o pedeapsa mai grea dacă doar dumneavoastră exercitați cale de atac.
2. Amenda nu poate fi suspendată, poate fi amânată aplicarea ei. Dar aceasta soluție ar fi prea buna pentru situația dvs. Avocatul dvs. trebuia sa solicite închisoare cu amânarea aplicării ei, era mai avantajos pentru dvs. Așa, o sa trebuiască sa achitați amenda în 3 luni și rămâneți și fără permis.
3. În cazul în care obtineți o soluție de amânare a aplicării pedepsei, permisul vi se restituie.

V-am spus deja ca da la punctul 2. Dar, așa cum v-am mai spus, aceasta soluție ar fi prea blândă pentru situația dvs.
Doamna avocat fapta sa întâmplat pe 28/08/2017 am avut 0,86 alcool am fost cu poliția de mi-au luat sânge m-am prezentat la poliție in Martie 2018 când m-au chemat sa declar dosarul din poliția a plecat la parchet de-abia in Ianuarie 2019 ca așa au vrut nu am avut accident eram nedormit de 36 de ore am condus noaptea de la Teleorman la Tulcea apoi am plecat iar la fetesti nu am băut mult eram fff obosit am demonstrat ca lucrez in Madrid am prezentat trei contracte și din trecut am prezentat doua diplome de cursuri făcute aici au trecut deja 3 ani și 4 luni de atunci chiar nu se poate sa se gândească ca a trecut atâta timp de când nu mai am carnetul ??

Duca Oana a scris:

V-am spus deja ca da la punctul 2. Dar, așa cum v-am mai spus, aceasta soluție ar fi prea blândă pentru situația dvs.

Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2020
Dor72, utilizator

- editare date personale -[/se poate micsora amenda penală de 180 de zile daca fac recurs i]

Cam greu.
O zi amenda a fost stabilita spre minimum (limitele fiind 10 lei-500 lei).
De asemenea, zilele sunt îndreptate spre minimum (limitele fiind 30 zile-400 zile).
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
Duca Oana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut imi poate da cineva câteva detalii și dacă pot părăsi țara Jiulianoo Jiulianoo Nume Calitate parte Carp Iulian Inculpat Şedinţe 17.10.2019 Ora estimata: 8:30 Complet: C2OP Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan ionaurel33 ionaurel33 Buna ziua, Acum câteva zile am luat proasta decizie de a mă urca băut la volan. Am fost oprit de organele de poliție și am avut o concentrație a ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto tiberiu448 tiberiu448 26.02.2015 Ora estimata: 10:00 Complet: C1P Tip solutie: Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin 10.C.proc.pen., ... (vezi toată discuția)