avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit dividende 2008
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit dividende 2008

ca urmare a rezultatelor financiare din anul 2008 am repartizat dividende la actionari.
rezultatele economice catastrofale din 2009 ,au condus la situatia de a nu avea lichiditatile necesare platii dividendelor.in aceasta situatie sunt obligat sa platesc impozitul pe dividendele neridicate si care este termenul limita de plata.daca nu le platesc din lipsade lichiditati ce sanctiuni pot primi?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:27, 29 Decembrie 2009
1. termen limita pentru plata impozitului pe dividende neridicate

În cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acţionarilor sau asociaţilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende se plăteşte până la data de 31 decembrie a anului respectiv.(art 67 alin 1 cf)

coroborat cu art 111 alin 4 indice 1 din cod procedura :

(41) Pentru creanţele fiscale stabilite pe baza declaraţiilor fiscale cărora li se aplică prevederile art. 114 alin. (2indice 1) şi care au termenul de plată diferit de data de 25, acesta se înlocuieşte cu data de 25 a lunii prevăzute de actul normativ care le reglementează.

Ca urmare termenul de plata al impoztului este 25 decembrie

2. Atentie si la obligatia declarativa a acestui impozit pe dividende

Odata cu declararea, apare si obligatia platii.
Daca nu exista lichiditati , se vor calcula majorari de 0.1% /zi intirziiere , apoi va urma somatia , titlul executoriu, poprire pe cont etc- procedura cunoscuta pentru recuperarea creantelor fiscale

Ati putea plati esalonat , pe masura ce bugetul va permite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit Cstrut Cstrut Buna, am o nelamurire: am profitul aferent anului 2008 nerepartizat, il pot repartiza in decembrie 2009 si plati impozitul pana in 25.01.2010? multumesc (vezi toată discuția)
Impozitul pe dividende aferente anului 2007 CRISTINA_DANARICU CRISTINA_DANARICU as avea si eu o intrebare \" cand se declara impozitul pe dividende aferente anului 2007 si cand se plateste suma respectiva \". va multumesc :;) (vezi toată discuția)
Declaratia 205 iuli-ana iuli-ana am intrebat la finante, mi s-a spus ca trebuie so depun pana la 30.06.09 pt. dividendele aferente anului 2008, dar in declaratie scrie ca se depune pt. ... (vezi toată discuția)