avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Sora mea are casa de la bunica contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Sora mea are casa de la bunica contract de vanzare ...

Buna ziua, Sora mea are casa de la bunica contract de vanzare cumparare cu clauza viagera si intretinere fata de bunica. A platit impreuna cu sotul ei pe casa 30.000 de euro asa scrie pe contract unde a platit si impozit la stat pentru asta. In ultima perioada nu mai are grija de bunica, as vrea sa chem asistenta sociala sa vada ca nu are grija de ea, vreau sa am eu grija de ea ....dar cum procedez...sunt obligata sa le dau cei 30.000 de euro.....din start procesul ca nu are grija de ea....bunica mea a luat acei bani...rog sa ma ajutati cu un raspuns...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:41, 31 Decembrie 2020
Batrana nu prea mai este sanatoasa mental...

Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
doamna, ati vazut contractul?
Da

gi-jane2 a scris:

doamna, ati vazut contractul?

Buna seara,

Rezolutiunea survine in cazul neindepliniri obligatiei de intretinere, obligatie detaliata in contractul de vanzare-cumparare incheiat.

Bunica dumneavoastra se poate adresa instantei de judecata, in cauza dedusa judecatii va fi constata si pronuntata sanctiunea rezolutiunii.

Aceasta survine in cazul nesocotirii culpabile a obligatiei contractuale, pe cale de consecinta, incalcarea are loc din cauza relei credinte pe care o manifesta debitorul obligatiei.

Neindeplinirea obligatiei de intretinere nu trebuie sa fie una ocazionala, neimputabila.

Prin martori, inscrisuri poate fi conturata situatia de fapt.(puteti prezenta documente justificative ce atesta faptul ca alte persoane ii asigura subzistenta bunicii dvs.).

Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat


anne_marieee a scris:

Da

gi-jane2 a scris:

doamna, ati vazut contractul?





Si ce scrie in el, ca asta e important ?
referitor la intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am și o întrebare. se poate face contract de vânzare ... CosminGheorghescu CosminGheorghescu Buna ziua, am și o întrebare.Se poate face contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere plus o sumă de bani și dacă da ,daca cumva se ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract intretinere de catre persoana intretinuta janinasalvastru janinasalvastru as avea si eu o intrebare: acum 3 ani bunicii mei mi-au facut un contract de intretinere.in luna octombrie 2014 bunicul meu a decedat, ramanad in viata decat ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu uzufruct viager? catalin1977 catalin1977 bunaziua asi dori o informatie ,noi suntem 5 frati parintii nostri au decis sa ami faca acum 5 ani mie un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)