avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua tuturor, mama mea este decedata, avand in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua tuturor, mama mea este decedata, avand in proprietate ...

Buna ziua tuturor, mama mea este decedata, avand in proprietate un imobil. Recent am primit de la OCPI, un extras de CF, care are trecut la partea de sarcini o executare silita emisa de un birou de executare silita in valoare de 8000 ron. Eu nu stiu de nici o datorie a mamei, sau credit restant. Ce se poate intampla mai departe, care sunt riscurile? Se poate sa vanda casa la licitatie si sa ma lase pe drumuri? Mentionez ca nu am deschis succesiunea. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2020
ToneCezar, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:13, 27 Decembrie 2020
Buna ziua.
Pentru 8.000 de lei, nu vinde casa. Dar, la aceasta suma se vor adauga dobanzi si incepand cu suma de 10.000 lei va poate vinde si casa.
Exista posibilitatea ca, creditorul sa solicite deschiderea succesiunii pentru indestularea creantei din bunurile succesorilor.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2020
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Mergeti la notar sa va dea un certificat de calitate de moștenitor, sa va interesati despre ce e vb, ce datorii are, de cand dateaza etc. Timpul curge in defavoarea dvs..
Aveti dreptul legal sa soliitati certificat de calitate de mostenitor,in baza caruia va puteti adresa la executorul judecatoresc pentru a clarifica situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a mostenitorilor debitorului care a decedat DanyD DanyD Ce se intampla daca singurul copil a lui de cujus si sotia acestuia renunta la mostenire? Ce poate face creditorul in acest sens? Urmareste silit mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Executare silita, debitor mostenitor, succesiune nedezbatuta Bara62 Bara62 Am un credit de nevoi personale negarantat. Am primit documentele de executare silita de 26 000 Ron de la un executor judecatoresc din Cluj. .Casa este pe ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)