avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ma numesc Razvan, as dorii sa stiu de unde ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ma numesc Razvan, as dorii sa stiu de unde pot incepe ...

Buna seara ma numesc Razvan, as dorii sa stiu de unde pot incepe procedura de a intocmii actele unei mici proprietati sa fie trecuta pe numele mamei.
Actele pe care le detinem sunt: schita casei si al terenului, numele proprietarilor (bunicii dansei).
O procedura de succesiune a fost inceputa dupa ce bunicii ei au decedat prin 1980 dar nu a fost continuata pentru ca persoana care a inceput-o (mama dansei/bunica mea) a decedat si astfel nu au mai fost platit nici impozit dupa deces. DIn mostenitorii in viata (2 matuse) nu au nici un interes de a avea vre-o legatura cu proprietatea. Nu este prezent nici un certificat de mostenitor. Doresc sa platesc sa poata intra proprietatea in legalitate si la zi cu toate taxele si impozitele aferenta dar am fost pus intr-o situatie ciudata.
Mergand cu actele pe care le detin si explicand aceasta situatie unui Notar el ma informat ca trebuie sa iau din arhiva judecatoriei nu stiu ce numar de sentinta. Am contactat judecatoria si de acolo mi-au spus ca habar nu au despre ce arhiva a zis notarul, am ramas in ceata si as vrea sa ma indrumati. Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa apelati la avocat ca sa vada despre ce este vorba.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti acte de proprietate (contract de vanzare-cumparare, donatie, titlu de proprietate, etc...) va trebui sa deschideti o actiune in instanta avand ca obiect uzucapiune.
In acest caz ar fi indicat sa contactati un avocat din judetul dvs. Puteti sa gasiti, accesand saitul Baroului de avocati din judet, la rubrica Tabloul Avocatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Clark Clark Buna ziua, Am o situatie un pic ciudata pentru ca nu am mai intalnit in niciun topic pe aceasta tema. Fratele bunicului meu a avut mai multe loturi de teren ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)