avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare moștenire. Bună ziua! Există 5 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare moștenire. Bună ziua! Există 5 moștenitori, unul ...

Renunțare moștenire. Bună ziua! Există 5 moștenitori, unul dorește să renunțe la moștenire. Poate renunța doar în favoarea unui singur moștenitor sau trebuie să renunțe în favoarea tuturor? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:02, 28 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de renuntarea lui, profita toti. Daca vrea sa ii dea unuia, accepta mostenirea si apoi ii da cui doreste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate renunța doar în favoarea unui singur moștenitor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vrea sa dea la unul din ei va putea ceda partea dupa acceptarea moștenirii.
Asa se va evita sa ia toti cate puțin.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate renunța "in favoarea" cuiva.
Renuntarea este pură și simpla. Cel care a renunțat se considera ca nu a fost niciodata moștenitor, iar ca efect al renunțării sale, partea acestuia se va împărți în mod egal între ceilalți moștenitori.
Dacă se dorește ca partea renuntatorului să ajungă doar la un anumit moștenitor (de exemplu, vreau ca partea mea să i-o dau fratelui meu, Ion), se accepta succesiunea, după care cota moștenită se donează moștenitorului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a renunțat la moștenire în favoarea fratelui fiind mințit la semnarea documentelor delia 82 delia 82 As dori sa știu dacă de mai poate face ceva dpdv legal dacă tatăl meu a renunțat la moștenire în favoarea fratelui in 2014 când s-a făcut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacata de catre fiu renuntarea la mostenire a parintelui? ellena ellena Trei frati ramin mostenitorii unei proprietati. Fiecare din cei trei avand copii, respectiv unul are un copil major, iar ceilalti doi cite doi copii majori. ... (vezi toată discuția)
Va rog,s-ar putea deschide acuma succesiune doar după un singur ... olga2011 olga2011 Va rog,s-ar putea deschide acuma succesiune doar după un singur imobil pe care tata ( decedat)l a primit prin certificat de moștenitor din partea ... (vezi toată discuția)